fbpx

Čiščenje odtokov še nikoli ni bilo tako enostavno, potrebujete le 2 sestavini

Foto: envato

Vam nagajajo odtoki, ko je najbolj neprimeren čas? Vam čiščenje odtokov povzroča siva lase?

Zakaj je pomembno redno čiščenje odtokov? Zamislite si običajen večer, mirno umivate posodo po večerji. In nenadoma se odtok v kuhinjskem koritu se odloči, da bo postavil svoja pravila. Ne bo več delal. Nič ne odteka in situacija se zdi, da postaja vedno bolj kritična.

Morda ste že posegli po klasičnih čistilih iz trgovine, a vsi vemo, da so ta polna kemikalij, ki niso ravno prijazne do okolja ali vaših cevi.

Naravno in učinkovito čiščenje odtokov

Čiščenje odtokov je lahko enostavno in hkrati ekološko, brez potrebe po agresivnih kemikalijah, ki lahko škodijo okolju in vašim vodovodnim sistemom. S sledenjem temu preprostemu, a učinkovitemu nasvetu, lahko ohranjate svoje odtoke čiste – pretočne.

Foto: envato

Kaj potrebujete za čiščenje odtokov?

Soda bikarbona (50 g)

Soda bikarbona deluje kot naravni abraziv, ki pomaga odstraniti trdovratne ostanke, maščobe in neprijetne vonjave v odtokih.

Kis (100 ml)

Kis deluje kot odlično čistilno sredstvo, ki raztaplja in odstranjuje kopičenje materialov v odtokih. Poleg tega ustvarja reakcijo s sodo bikarbono, kar povečuje njuno učinkovitost.

Vročo vodo
Vroča voda pomaga izplakniti ostanke in zagotavlja, da so odtoki temeljito očiščeni.

Foto: envato

Postopek čiščenja odtokov

Enakomerno posujte sodo bikarbono neposredno v odtok. To bo delovalo kot začetna stopnja raztapljanja maščob in drugih nečistoč. Nato prelijte kis neposredno na sodo bikarbono. Opazili boste, kako se začne peniti, kar pomeni, da sestavini začenjata sodelovati pri raztapljanju umazanije in odstranjevanju vonjav.

Počakajte. Pustite, da sestavini delujeta vsaj 10-15 minut. Medtem ko čistita, lahko slišite šumenje in opazujete penjenje, kar pomeni, da delujeta na odtoke. Potem izperite z vročo vodo, to bo odplaknilo ostanke in dokončno očistilo odtok.

Nasveti za uporabo

Če je mogoče, postopek izvedite zvečer ali kadar odtok ni v uporabi, da se sestavine lahko čim bolj učinkovito absorbirajo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.