alfa-romeo-giulia-and-stelvio-nero-edizione
Utrip mesta · mobilno

V čudovitem avtomobilskem svetu ni nič nenavadnega, da si model avtomobila sposodi motor od drugega proizvajalca. To velja zlasti za glavne avtomobilske segmente, kjer obstaja veliko modelov. Primeri so številni, kar velja zlasti za proizvajalce, ki so v lasti enega velikega konglomerata, kot je na primer Volkswagen.

Če vzamete Volkswagnovo skupino – njihov izjemno popularen in hkrati legendaren – Volkswagen Golf GTI deli svoj 2-litrski turbo motor z več drugimi uspešnimi modeli znotraj skupine, vključno s Škoda Octavia RS in SEAT Leon FR.

Toda včasih se proizvajalci z različnimi filozofijami in različnimi družinami odločajo za sodelovanje in izmenjavo tehnologij, motorjev, platform in sestavnih delov. V naslednjih nekaj slikah v fotogaleriji vam bomo predstavili 10 takšnih modelov, ki imajo motor drugega proizvajalca. Med njimi boste našli tudi takšne precej prestižne in nevsakdanje avtomobile. Če jih želite odkriti, se sprehodite po naši odlični fotogaleriji. Oziroma preberite članek do konca.

1. Mercedes-Benz A-razred – Renault

Novi Mercedes-Benz – razred AOdpri galerijo
Mercedes-Benz A-razred je že v četrti generaciji. Od uvedbe najnovejšega modela proizvajalec ponuja več možnosti motorja. V A180d je pod pokrovom 1,5-litrski dizelski motor dCi Renault, ki ga uporabljajo tudi Dacia in Nissan. Motor proizvede 116 konjskih moči (86 kilovatov) in 192 funtov (260 njutonmetrov) navora.
Preberi več

2.Alfa Romeo Giulia QV – Ferrari

Alfa Romeo GuliaOdpri galerijo
Alfa Romeo Giulia QV je edini pravi italijanski tekmec za visokozmogljive nemške kompaktne vrhunske limuzine. Da bi dosegel 510 KM (380 kW), se Giulia QV opira na 2,9-litrski V6 biturbo motor, razvit skupaj s Ferrarijem.
Preberi več

3. BMW 116i (F20) – PSA (Peugeot, Citroën)

Novi BMW serije 1Odpri galerijo
BMW in francoska skupina PSA sta sodelovala pri razvoju motorjev iz družine EP. To so 1,4-litrski (EP3) in 1,6-litrski (EP6) motorji, ki jih najdemo v nekaterih avtomobilih Mini, BMW serijah 1 in 3 ter avtomobilih PSA Group.
Preberi več

4. Pagani Huayra – Mercedes-AMG

Pagani Huayra RoadsterOdpri galerijo
Pagani Huayra je italijanski superavto, ki so ga predstavili leta 2011. V svojem lepem telesu skriva motor V12, ki prihaja neposredno iz delavnic Mercedes-AMG. Odvisno od različice ta motor razvija različne ravni moči. Najmočnejši Pagani Huayra BC ponuja kar 789 KM (588 kW)!
Preberi več

5. Smart Fortwo – Renault

Novi Smart ForTwo & ForFour Odpri galerijo
Smart Fortwo je avto skupine Daimler, katerega lastnik je Mercedes-Benz. Vendar pa se približno 60 odstotkov njegovih komponent deli z Renault Twingom. Pod motorjem ima torej bencinske motorje, ki si jih deli z nekaterimi modeli Renaulta in Dacie.
Preberi več

6. Aston Martin Vantage – Mercedes-AMG

Aston Martin VantageOdpri galerijo
Aston Martin je pred kratkim predstavil svoj novi superavtomobil, bolj znan kot Vantage. Kot njegov večji brat DB11 dobi 4-litrski V8 biturbo motor iz Mercedes-AMG.
Preberi več

7. Lamborghini Huracan Performante – Audi

Lotus Evora GT430Odpri galerijo
Lotus Evora je so predstavili leta 2009 in je še danes še vedno na voljo na trgu. Njegov motor V6 je razvila Toyota in prinaša do 436 KM (325 kW) v Lotus Evora GT430.
Preberi več

10. Toyota GT86 – Subaru

Odpri galerijo
Toyota GT86 je športni kupe, ki ga poganja 4-valjni motor brez turbo polnilnikov. To je bratranec Subaruja BRZ, oba pa druži več kot le enaka oblika. Motor za oba je zasnoval in razvil Subaru in zmore 200 KM (149 kW).
Preberi več

Ferrari SP38 Ferrari SP38: unikat, ki je prava paša za oči Cowboy Cowboy: električno kolo za urbane ‘jezdece’ Living Vehicle Luksuzna prikolica za glamping tvojega življenja b-kitty-a-20180316 Hello Kitty Shinkansen: Japonska bo dobila hitri vlak s slavno ‘mačko’