fbpx

Huawei Y6 2018: pestra zabava za mlajše generacije

V Slovenijo je prispela nova Huaweieva naprava Y6 2018, ki je namenjena predvsem mlajšim uporabnikom. S katerimi funkcijami želijo pri kitajskem tehnološkem gigantu prepričati ciljno populacijo?

Kaj mora imeti telefon, ki lahko računa na to, da ga bodo vzljubili mladi? Prav gotovo se med odgovori znajdejo živahen zaslon, izjemne avdio zmožnosti, odlična kamera za ustvarjanja selfijev in dolga avtonomija baterije. Novi Huaweiev telefon navdušuje prav z naštetimi lastnostmi.

Huawei Y6 2018, ki je na voljo v črni, modri in zlati barvi, se ponaša s 5,7 palčnim HD+ zaslonom FullView, ki je zaščiten z 2,5D ukrivljenim steklom.

Katera barva telefona vas najbolj prepriča?
Katera barva telefona vas najbolj prepriča?

Predstavniki mlajših generacij, ki imajo radi zabavo, bodo navdušeni nad izjemnimi zvočnimi funkcijami. Glasbo bodo lahko predvajali pri visoki glasnosti do 88 dB. Obenem telefon ponuja t. i. Karaoke Mode. Nadenite si slušalke, zapojte pesem in zaslišali boste svoj glas. Y6 prav tako podpira skupinsko glasbo. Ta vam omogoča, da med seboj povežete do 8 telefonov, jih spremenite v surround sistem 5.1 in priredite pravi koncert. Obe funkciji bosta na voljo po brezplačni programski nadgradnji. Dodati je treba še, da naprava uporablja tehnologijo Huawei Histen, ki prinaša prostorski 3D-zvok s tremi načini: blizu (slušalka), spredaj (učinek teatra) in široko (koncertni učinek).

Y6 uporabniku prinaša kakovostno zvočno izkušnjo.
Y6 uporabniku prinaša kakovostno zvočno izkušnjo.

Huawei Y6 2018 je mogoče odklepati z obrazom. S pomočjo algoritmov umetne inteligence naprava samodejno zazna 1024 točk na obrazu in jih primerja s shranjenimi podatki.

Odklepanje s prepoznavo obraza je pri proizvajalcih mobilnih telefonov vedno bolj priljubljeno.
Odklepanje s prepoznavo obraza je pri proizvajalcih mobilnih telefonov vedno bolj priljubljeno.

Sprednja kamera zajema fotografije z ločljivostjo 5 MP, zadnja pa z ločljivostjo 13 MP. Pametna selfi bliskavica samodejno zazna osvetlitev na obrazu in pametno prilagodi stopnjo svetlosti. Tako je mogoče ustvarjanje čudovitih slik. Funkcija AR Lens naredi zajemanje selfijev s pomočjo zabavnih filtrov še bolj zabavno.

Na voljo vam bo tudi funkcija AR Lens.
Na voljo vam bo tudi funkcija AR Lens.

Android 8.0 z uporabniškim vmesnikom EMUI 8.0 prinaša hitro in učinkovito uporabniško izkušnjo. 90 % ključnih opravil bo namreč moč opraviti v le treh korakih.

Emui 8.0 upravljanje telefona kar se da poenostavi.
Emui 8.0 upravljanje telefona kar se da poenostavi.

Mlade bodo razveselile še druge funkcije, ki jih ponuja Y6 2018. Navigacijsko vrstico bo zamenjal plavajoči navigacijski gumb. Pozabiti ne smemo niti na način za igre, dvojno povezavo Bluetooth in pametno večopravilnost z dvema aplikacijama na zaslonu.

Zahvaljujoč bateriji z zmogljivostjo 3000 mAh in tehnologiji Power Savings 6.0 lahko telefon za gledanje videovsebin uporabljate kar 14 ur, za predvajanje glasbe pa celo 57 ur. Tri reže sprejmejo dve nano SIM in eno micro SD kartico, s katero lahko še dodatno razširite prostor za shranjevanje.

Huawei Y6 2018 je na voljo pri operaterju Telemach in v trgovinah Big Bang, v juniju pa ga lahko pričakujemo tudi pri operaterju A1. Predvidena prodajna cena v prosti prodaji je manj kot 200 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
consumer.huawei.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!