george-coletrain-790160-unsplash
Utrip mesta · moda

Vsakih 43 sekund se nekje na svetu proda en par legendarnih superg, za katere obstaja velika možnost, da jih imamo obute prav v tem trenutku. Superge All Star Converse namreč veljajo za najbolj vsestransko uporabno in preprosto obutev vseh časov.

All-starke so najbolj popularne superge na svetu. Saj veste, nosimo jih v službi, na prvih zmenkih, nekateri celo na poroki. Mladim predstavljajo platno za ustvarjanje, nam pa najbolj uporabno obutev za veselo poplesavanje na glasbenih festivalih. Preverimo torej nekaj najzanimivejših dejstev o naših najljubših supergah, ki ne poznajo let, spola in statusa.

1. 43 sekund

Vsakih 43 sekund se nekje na svetu proda en par superg Converse.

2. Guma

Podjetje, ki je izumilo legendarne superge, se je na začetku delovanja imenovalo Converse Rubber Shoe Company in je izdelovalo predvsem gumijaste škornje.

3. Svet športa

Leta 1917 se je podjetje odločilo za prodor v svet športa. Zamislili so si superge All Star, ki so bile sprva namenjene poklicnim športnikom.

4. Spalding

Pri Spaldingu so imeli nekakšen monopol nad košarko. Zato so se pri Conversu podali v svet nogometa.

5. Chuck Taylor

Converske so ime dobile po ljubiteljskemu košarkašu Chucku Taylorju. Chuck se je namreč nekega dne napotil v podjetje, izpovedal ljubezen do superg in domov odšel kot trgovski potnik. Njegova ljubezen do superg in marketinga je vsekakor obrodila sadove.

6. Prezračevanje

V All-starkah noge naj ne bi dobile neprijetnega vonja. Veš zakaj? Beri dalje!

7. Olimpijske igre

Leta 1936 je ameriška košarkarska reprezentanca na OI nastopila obuta v superge Converse Chuck Taylor All Stars.

8. Druga svetovna vojna

Leta 1940 so športni čevlji postali izjemno popularni. Med drugim so jih nosili tudi ameriški vojaki v drugi svetovni vojni.

9. Nizke Converske

Nizke Converske, poimenovane The Oxford Chuck, so na police ameriških trgovin prišle šele leta 1957.

10. Barve

Od leta 1971 so All-starke na voljo tudi v barvah.


Asos 10 najlepših prehodnih balonarjev za jesen Foto: Annabelle Fleur 10 modnih blogerk z najboljšimi feminilnimi stili cover Korenine evropskega oblikovanja – Slovenija: otvoritev razstave in simpozija R.E.D. projekt Foto: elle.uk Modni vodič: obutev za jesen in zimo 2014-2015 ·