shutterstock_640442023
V zraku · buzz buzz

Kaj je tisto, kar naredi osebo “seksi”? Vsak od nas ima svojo idejo in seznam je lahko dolg, na njem bomo našli poljubno število lastnosti, ki v nas zanetijo iskro – vse od lepo oblikovanega telesa pa do smisla za humor. Medtem ko mislimo, da so naše želje osebna odločitev, je dejstvo, da veliko naših spolnih želja izvira iz bioloških potreb. In največja potreba je, da se razmnožujemo. Ne glede na to ali si želimo ali ne, naše telo se bori za ohranitev človeške rase. Vse od oblike telesa pa do obraznih potez nam ponuja vpogled ali bi bile določene osebe potencialno dobri partnerji. Najbolj privlačne lastnosti ženske so velike prsi, tanek pas in ženske funkcije – vse to predstavlja mladost in plodnost. Visok, izklesan moški je fantazija mnogih žensk, saj predstavlja človeka, polnega testosteronov, ki lahko zagotovi zdrave otroke in jih zaščiti. Ne verjamete? Preberite si deset znanstveno dokazanih načinov ali trikov, ki nas naredijo bolj “seksi” – tako ženske, kot moške.

1. Poskrbimo za bele zobe.

Nihče od nas se ne veseli obiska pri zdravniku. Ampak na žalost je to nujno zlo, ki ga moramo prenašati zavoljo našega zdravja. Rumeni in nezdravi zobje pa gotovo niso zaželena lastnost, ko iščemo partnerja. Lepi, beli zobje, ki so enakomerno razporejeni namreč dajejo sporočilo, da smo v dobre zdravstvenem stanju in da imamo dobre gene. Znanstveniki verjamemo, da zobje podzavestno dajejo namige tudi o naši starosti, kako blizu so ženske do menopavze, o otroških boleznih, prehrani in drugih genetskih vprašanjih, za katere oseba ne želi, da se prenesejo na njeno potomstvo.

2. Jejmo več zelenjave in sadja.

Sadje in zelenjava zagotovijo potrebne hranilne lastnosti za preživetje. Zraven tega naša koža izgleda veliko bolj privlačno. Znanstveniki so šest tednov preučevali učinke sadja in zelenjave na ten kože in ob večjem vnosu zelenjave in sadja v sistem so ugotovili, da je koža postalo opazno boljša. Znanstveniki verjamemo, da k temu prispevajo predvsem karetenoidi – pigmenti, ki izboljšujejo tonus kože – zato so živila kot so korenje, sladki krompir, marelice, špinača in ohrovt prava hrana, da ima naša koža lep, rožnat sijaj.

3. Moški, brijte si brado, ampak si je nikoli ne pobrijte v celoti.

Brade so trenutno hip. In če je nekaj hip, še nikoli ne pomeni, da je privlačno. Študija je dokazala, da imajo ženske najraje umirjen izgled, urejeno brado. Neurejena brada namreč lahko pošlje signal, da ste agresivni ali celo pet let starejši, popolnoma obrita brada pa lahko daje signal, da niste dovolj. Urejena brada kaže, da ste dovolj zreli. Poskrbite, da si jo vsakič pristrižete ter da jo vzdržujete.

4. Ženske, ne pozabimo na šminko.

Ženske nosimo šminko že stoletja. Znanstveniki so dokazali, da se šminka na ustnicah izplača. V eni študiji so namreč dokazali, da je moški v ženske ustnice strmel dlje, kot v katerikoli drug del obraza in ko je nosila šminko, se je osredotočenost na ustnice povečala za kar sedem sekund. Roza šminka ni povzročila enake reakcije kot rdeča šminka, obe pa sta imeli vpliv na privlačnost. Moški imajo namreč raje polne ustnice in s šminko se volumen ustnic optično poveča za 40 odstotkov. Eden od razlogov za to bi lahko bil vzburjen moški spolni organ, ki se ob nabreklosti obarva malce bolj rožnato/rdeče in ustnice v marsičem posnemajo to funkcijo. Šminka tako moškim pošilja veliko bolj “umazane” signale – nezavedno seveda – kot bi lahko pričakovali.

5. Razmislimo o tonu našega glasu.

Ko smo z nekom v pogovoru se ponavadi osredotočimo na to, kaj govorimo, nikoli pa ne razmišljamo, kako se naš glas sliši. In morda ni najbolj presenetljiva ugotovitev, da naš ton glasu vpliva na našo privlačnost, očitno pa je povezan z velikostjo telesa ali vsaj velikostjo telesa, kot ga zaznavamo. Ženske z visokim glasom bi naj bile bolj privlačne, ker bi naj, vsaj v glavah moških, imele manjše telo. Pri moških pa je ravno nasprotno. Ženske imajo raje globlje glasove, saj v glavah ustvarijo sliko močnega moškega. Najbolj privlačni glasovi moških naj bi imeli v sebi še delček “diha”, ki bi naj kazal na nižjo stopnjo agresije.

PREBERITE ŠE: Kakšen je pravi “seksi” moški?

6. Plodnost je seksapilna.

Ko moški opazijo seksi dekle v baru, najbrž ne razmišljajo, da si z njo želijo otroka. Vsaj ne takoj. Ampak biološko nas lahko naši možgani varajo. Seveda, ni moč razložiti in verjetno sploh ne vemo kaj se dogaja, ampak dejstvo je, da moški vidijo ženske kot najbolj privlačne v njenih najbolj plodnih dnevih v mesecu. Znanstveniki verjamejo, da je to kombinacija dejavnikov – vse od vokalnih do obraznih sprememb skupaj s feremoni.

7. Čas je za rdečo bravo.

To, da rdeča šminka vpliva na našo spolno privlačnost, smo že omenili. Dejansko pa greš vse še veliko dlje. Tudi če mislimo, da v rdeči barvi ne izgledamo dobro, je morda čas, da o tem še enkrat razmislimo. Rdeča barva je namreč znana po tem, da še dodatno okrepi privlačnost. In to ne velja samo za dame, deluje pri obeh spolih. Moški, ki nosijo rdeče so bili ocenjeni z visokim socialnim statusom in možnostmi za uspeh, hkrati pa to ni vplivalo na všečnost, prijetnost in druge pozitivne lastnosti. Ženske v rdeči barvi delujejo bolj spolno odprte kot ženske v drugih barvah – rdeča barva je namreč barva seksa. In ni presenečenje, da moški vidijo žensko bolj privlačno, če jo vidijo kot bolj spolno odprto.

8. Uporabimo svoje čare.

Ko vstopimo v prostor in si želimo, da smo “seksi”, kaj storimo? Ženske se bodo zazibale v bokih – to je gesta, ki se je ponavadi sploh ne zavedamo, da je hkrati tudi zelo namerna, Moški se bodo “šopirili”. Široka drža in odprt prsni koš bodo dali občutek, da je moški visok in močan. Verjeli ali ne – ti triki resnično delujejo. V obeh primerih se namreč pošiljajo signali, da smo mladi in zdravi (z drugimi besedami, bolj plodni).

9. Moški, opustite razne spreje za telo.

Zahvaljujoč neusmiljeni marketinški akciji moški ves čas mislijo, da jih bodo plasti dišav naredile bolj privlačne za nasprotni spol. A počne ravno nasprotno. Nekaj kapljic dišave bo dovolj, da boste dosegli želeni efekt. In ne glede na vse proizvode in njihove obljube je lastni vonj tisti, ki najbolj pritegne partnerje. In moški feremoni so tisti, ki na koncu poskrbijo, da se ženska v njih zaljubi do ušes.

10. Ne prepustite se osvajanju tako zlahka – razen, če ste ženska.

Oh, dvojni standardi, Ampak znanost je ugotovila, da bo moški, ki se pretvarja, da ga ni tako lahko osvojiti, pri ženskah pritegnil več pozornosti. Razlog? Moški, ki se bo takoj vdal ženskim čarom bo izpadel ranljivo in manj dominantno. V primeru, da ženska uporabi enako taktiko, še zdaleč ne bo tako uspešna. Moške namreč privlačijo ženske, ki so prijazne in pozorne, saj jih to dela bolj ženstvene.


tz Redke fotografije zvezdnikov iz 90. let, ki so neverjetno zabavne Screen Shot 2015-03-27 at 13.51.53 ”100 years of fitness” – retrospektiva ženske telesne vadba skozi zadnjih 100 let shutterstock_478750561 Hudičevo seksi in posebna: 10 razlogov, zakaj na zmenek peljati punco s tatuji! Falične različice znanih logotipov. Penised.com – falična preobrazba logotipov