Audi Q7
Utrip mesta · mobilno

Izbira pravega SUV-ja za nakup je postala že pravi projekt, saj smo v zadnji letih doživeli pravo poplavo športnih terencev. Vsaka znamka je pristavila svoj piskrček in si želi ujeti del zaslužka tega najbolj rastočega avtomobilskega segmenta. Izbira ni lahka, še težja postane, če bi v izbiro vključili še tako imenovane križance.

Da bi v pregled zajeli vse, je praktično nemogoče, zato smo se tako skoncentrirali na tiste najbolj poznane in priljubljene primerke. A kljub vsemu, kateri so tisti SUV-ji, ki so v tem trenutku najbolj zanimivi?

1. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery je poznan kot eden izmed družinam najbolj prijaznih in praktičnih SUV-jev. Najnovejša različica ima bolj uglajeno podobo in v sebi združuje udobje limuzine, praktičnost sedemsedežnega avtomobila in 4 x 4 terenske sposobnosti.

2. Volvo XC40

Če znamko Volvo primerjamo s katero drugo, njihova zgodovina SUV-jev ni ravno dolga in raznovrstna. A so kljub temu pri tem tako dobri, da izdelujejo kar tri najbolj priljubljene SUV-je. Eden izmed njih je Volvo XC40, ki se spogleduje s svojim večjim bratom XC90, od katerega je podedoval vpadljiv dizajn, kopico tehnologije in izjemen posluh za varnost v prometu.

3. Škoda Karoq

Škoda Karoq je nasledila Yetija, kar pomeni, da je stopila v velike čevlje. A le nekaj trenutkov za volanom tega manjšega SUV-ja nam da vedeti, da je Škoda spet predstavila nekaj dobrega. Kakovost izdelave je na visoki ravni, poleg tega pa je Karoq še dobro opremljen in ponuja obilico prostora.

4. Peugeot 3008

Peugeot 3008 je še boljši kot je bil do zdaj in v sebi združuje moderno tehnologijo, privlačno notranjostjo in odlično izbiro motorjev. Konkurence mu ne manjka, a je zavoljo Peugeot i-Cockpita korak pred njo.

5. BMW X3

BMW X3 je eden izmer tistih SUV-jev, ki je med nami najdlje. V vseh teh letih si je nakopal veliko konkurence, ki se ji še danes uspešno zoperstavlja, hkrati pa je zaradi tega postal še boljši in še bolj privlačen. Je dovolj velik in praktičen, potnikom pa ponuja visoko raven udobja.

6. Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace v sebi združuje odličen videz in družinam prijazno praktičnost. Poleg tega ima še izredno usklajeno podvozje in kopico asistenčnih in varnostnih sistemov. Dejstvo, da je avtomobil osvojil kar nekaj nagrad, tako sploh ni presenetljivo.

7. Volkswagen Touareg

Z najnovejšo različico je Volkswagen Touareg postal paradni konj te znamke. Na voljo ima najnovejšo tehnologijo, digitaliziran voznikov prostor in nudi vse, kar bi od SUV-ja pričakovali. Kakovostni materiali in obilica prostora sta še dodaten plus, zakaj ga izbrati za družinski avtomobil.

8. Volvo XC90

Volvo XC90 je v tem trenutku eden izmed najboljših SUV-jev na trgu, prepriča pa s svojo napredno tehnologijo in izjemno varnostjo. Gre za SUV-ja večjih dimenzij, in ko si omislimo še paket R-Design, tudi XC90 ne bo več deloval zadržano in tako uglajeno kot sicer zna delovati.

9. Audi Q7

Lestvice SUV-jev si brez Audija Q7 težko predstavljamo. Gre le za enega izmed začetnikov SUV avtomobilskega segmenta. Mesto si je našel v luksuznem delu SUV segmenta, kjer je vedno več konkurentov. Audi prepriča z velikostjo, prostorom in udobjem v vožnji.

10. Mazda CX-5

Mazda je s svojo najnovejšo generacijo SUV-ja navdušila, saj lahko zelo dobro opremljena cenovno še kako konkurira ostalim tekmecem. Izdelava Mazde CX-5 je kakovostna, motorji zanesljivi, seznam dodatne opreme pa je vedno daljši. Ponuja dovolj udobja in prostora, da jo bodo družine z veseljem vzele za svojo.

SolarStratos Prihaja prvo komercialno letalo na sončni pogon! Alpen Bike Capsule Alpen Bike Capsule: varno zavetje za vaše kolo Porsche 718 Boxster 10 kul avtomobilov ‘zgoraj brez’, ki si jih želimo voziti to poletje Porsche Design 1919 Datetimer 70 Y Porsche Design 1919 Datetimer: zgodovinsko obeležje okoli zapestja · · · · · ·