10 stvari, ki jih niste vedeli o pokojnem Karlu Lagerfeldu.
Utrip mesta · moda

Modna legenda Karl Lagerfeld, ki ga svet pozna po njegovem edinstvenem monokrom videzu in osupljivih kreacijah, je pomembno ime v modni industriji. A kljub temu obstajajo številne stvari, ki so zavite v tančico skrivnosti in jih niste poznali. Karl Lagerfeld je bil zares poseben možakar.

Svet je razžalostila novica o smrti Karla Lagerfelda – ikonični vodja hiše Chanel naj bi bil bolan, danes pa je iz Pariza prišla novica, da je umrl.

Med modnimi poznavalci velja Karl Lagerfeld za pomembno in prepoznavno ime. Domislil si je Chanelovega ikoničnega monograma CC, ki ga lahko občudujemo na Chanelovih kreacijah in velja za najprepoznavnejšega v modnem svetu.

Poleg tega, da je bil njegov modni svet zelo drzen, je tudi v privatnem življenju veljal Karl Lagerfeld za posebnega možakarja, o katerem se ni vedelo veliko. Njemu v čast smo zbrali 10 stvari, ki jih o njem gotovo niste vedeli. Še bolj vam bo všeč!

10. Karl Lagerfeld naj bi bil Balmainov asistent potem, ko je leta 1955 dobil nagrado za najboljšega oblikovalca plaščev. Po treh dneh naj bi pustil delo.

9. Hedi Slimane, francoski oblikovalec in fotograf, naj bi navdihnil Karla Lagerfelda, da izgubi odvečne kilograme. Še preden sta se spoznala, naj bi Karla prevzele Hedijeve modne kreacije. O svoji poti je napisal tudi knjigo.

View this post on Instagram

The real Karl in Space 🚀#KARLLAGERFELD

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

8. Karl Lagerfeld naj bi imel kontradiktorna stališča glede družbenih medijev. Zatrjeval naj bi, da sovraži selfije, družbenih medijev pa ne razume. V enem intervjuju je povedal, da ga družbena omrežja žalostijo. Selfije pa je razumel kot ogledalo, s katerim se ljudje pogovarjajo. Hkrati pa so njegove sobe za pomerjanje oblačil bile opremljene z iPadi, na katerih so bile njegove fotografije. Izdal je tudi več luksuznih dodatkov za mobilne naprave in aplikacijo emotiKarl.

7. Skupaj s Pharrellom Williamsom sta režirala 7-minutni film Reincarnation, v katerem spoznamo Coco Chanel in njeno navdihujočo zgodbo o tem, kako je dobila navdih za izdelavo slavne črne jakne.

6. Karl naj bi bil obseden s pijačo Pepsi. Imel naj bi celo zaposlenega batlerja, ki mu je sledil na zabavah in nosil Pepsi na srebrnem pladnju.

5. Trdil naj bi, da je njegova mačka najlepša na svetu. Verjetno tudi že poznate njegovo mačko Choupette, ki je bila tudi njegova muza za kolekcijo Shupette. V preteklosti naj bi oblikovalec imel raje pse kot mačke, a so se mu slednje prikupile zato, ker jih ne potrebno sprehajati in so čistejše.

4. Že od leta 1976 Karl Lagerfeld nosi prepoznaven čop, ker naj bi se naveličal dolgih, kodrastih las. Ko so njegovi lasje osiveli, naj bi začel uporabljati suhi šampon Klorane, saj ni maral izdelkov za lase in posebnih tretmajev.

3. Želel naj bi postati animator, vendar je vedel, da bo v modi ustvaril več denarja in je bila njegova ljubezen do modnega sveta močnejša. Na začetku kariere naj bi mu mama rekla, da ni snob, sicer ne bi opravljal takšnega dela.

View this post on Instagram

Self-portrait of an icon. #KARLLAGERFELD

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

2. Zatrjeval naj bi, da nima časa za alkohol, ker naj bi nemudoma po uživanju tudi zaspal. Izogibal naj bi se tudi cigaretam, ker potrebuje roke za skiciranje.

1. V njegovi osebni knjižnici naj bi bilo več kot 300.000 knjig, ki krasijo vsako steno. Zjutraj naj bi bral v baldahinu, iz katerega ima pogled na Louvre in Seine.


shutterstock_1211429701 To je najbolj priljubljena blagovna znamka na svetu shutterstock_521481676 5 čevljev, ki bi jih morala imeti vsaka ženska Ženske frizure 2019: pričeske, s katerimi boš izstopala Ženske frizure 2019: pričeske, s katerimi boš izstopala c14c8e8f70ef41d08d47ff8efff45174 PizzaSlime x Crocs: torbica v obliki ‘kroksa’, za katero nihče ni prosil ·