neighbors-1
V zraku · buzz buzz

Kljub temu, da sosede velikokrat smatramo za svoje prijatelje, pa to še ne pomeni, da so vedno iskreni. Včasih je pač bolje ostati tiho, kot pa povedati resnico.

Katerih 10 stvari vam sosed nikoli ne bo zaupal?

“Krademo vašo internetno povezavo.”

Ste morda pomislili, da je za upočasnitev vaše internetne povezave kriv sosed? Da, tudi to je mogoče. Če z njim ne želite deliti omrežja, za katerega plačujete vsak mesec, ga zaščitite z močnim geslom.

“Imate grozen okus.”

Okraski, ki krasijo zelenico pred našo hišo, lahko sosedom čez čas postanejo nadvse zoprni. V takšnih situacijah je najbolje ostati miren, mnenje zadržati zase in preprosto zamižati na eno oko.

“Imamo posteljne stenice.”

Noben človek ne želi, da njegov sosed izve, da se po njegovi hiši podijo posteljne stenice, ki se jih je zelo težko znebiti. Vsakič, ko v svojo hišo spustite gosta, obstaja verjetnost, da je k vam prinesel tudi omenjene žuželke. Iz tega razloga ni odveč, da vsake toliko časa izvedete temeljit pregled svojega doma.

“Ponoči vidimo notranjost vaše hiše.”

Ali bi sosedu povedali, da ste ga pred dnevi videli, kako se je v spodnjem perilu sprehajal po hiši? Po vsej verjetnosti ne. Na vas je, da svojo zasebnost omejite s pomočjo zaves in senčil.

“Naša ptičja kopel je leglo komarjev.

Komarji lahko jajčeca izležejo v zelo plitvi vodi. Ptičja kopel je torej odličen prostor za to opravilo. Ker verjetno ne želite, da vaše dvorišče postane dom obilici komarjev, soseda prosite, da vodo redno čisti.

“Naša lopa je pravzaprav na vaši posesti.”

Če sosed meji parcele pred gradnjo vrtne lope ni posvečal pretirane pozornosti, se prav lahko zgodi, da vsaj del njegove zgradbe stoji na vašem zemljišču. V kolikor niste prepričani, kje se nahaja meja, na pomoč pokličite geodeta.

Vzdrževanje okolice nam ne gre od rok.

V primeru, da opazite, da ima vaš sosed težave pri raznih opravilih okoli hiše, mu ponudite pomoč. Uslugo vam bo gotovo vrnil v drugi obliki.

“Glasno se prepirate.”

Zvoki, do katerih pride med prepirom v sosednji hiši, znajo biti še kako nadležni. Situacija je še posebej nelagodna, ko nekaj minut kasneje soseda srečate na dvorišču.

“Naš pes lula na vašem dvorišču.”

Nobena skrivnost ni, da pasji urin uničuje travo. Če boste zelenico želeli povrniti v prvotno stanje, boste potrebovali veliko časa in denarja. Soseda zato vljudno prosite, če psa zadrži na svojem ozemlju.

“Imamo težave s termiti.”

Termiti, ki se shranijo z lesom, v hiši povzročijo pravo razdejanje. Svoj dom morate pred škodljivci zaščititi, še preden ti najdejo pot do nje.


Florence Foster Jenkins Meryl Streep Znanost ugotavlja: če ne boste izstopili iz svoje cone udobja, se ne boste nič naučili Največje skrivnosti o Francetu Prešernu, ki jih ne poznate. Največje skrivnosti o Francetu Prešernu, ki jih ne poznate shutterstock_503419588 V teh 9 primerih kreditne kartice nikoli ne smemo uporabiti! Valentinovo: smešna razlika med našimi pričakovanji in resničnostjo Valentinovo: smešna razlika med našimi pričakovanji in resničnostjo ·