11 stvari, ki se jih po mnenju Billa Gatesa ne boste naučili v šoli
V zraku · buzz buzz

V šoli vas ne bodo naučili, kako se pripraviti na resnično življenje, v katerem vladajo konkurenca, izzivi, neuspehi, zavist, ljubosumje, sovraštvo, borba, ljubezen, strah …

Če želite biti uspešni, morate delati na sebi, svoji osebni rasti. Proces učenja se začne z izobraževalno potjo, pomembno vlogo imata tudi iznajdljivost in sposobnost, da prenesete znanje v resnično življenje.

Kako teorijo prenesti v prakso, vam v šoli niso povedali. Bill Gates je imel predavanje na eni ameriški srednji šoli, kjer je izpostavil 11 stvari, ki se jih ne boste naučili v šoli, lahko pa vam služijo kot izhodišče za gradnjo uspešne kariere in osebnosti.

1. Življenje ni pravično ‒ na to se morate navaditi.
2. Svet ne zanima, ali se samospoštujete. Svet sprejema vaše dosežke, preden se začnete počutiti dobro v lastni koži.
3. Ne boste služili tisoče in tisoče evrov takoj, ko zaključite s šolanjem. Ne boste niti v vlogi predsednika s službenim telefonom, preden si tega ne prislužite.
4. Če mislite, da je vaš učitelj strog, počakajte, da dobite šefa.

5. Delo v restavraciji s hitro prehrano ni sramotno. Vaši predhodniki so takšnem delu rekli PRILOŽNOST.
6. Če naredite napako, zanjo niso krivi vaši starši, zato se ne pritožujte, temveč se učite iz svojih napak.
7. Preden ste se rodili, vaši starši niso bili tako dolgočasni, kot so zdaj. Takšni so postali zaradi plačevanja računov, pranja oblačil in poslušanja vaših ‘problemov’. Preden se začnete pritoževati, raje pospravite svojo sobo in jim pomagajte.

8. V šoli imate neomejeno možnosti, da popravite slabo oceno. V resničnem življenju tega ni.
9. Življenje ni razdeljeno na semestre. Nimate niti počitnic. Zelo malo je sodelavcev, ki vam bodo pomagali najti sebe. To počnite v prostem času.
10. Televizija ni resnično življenje. V pravem življenju morajo ljudje delati.
11. Bodite prijazni do piflarjev. Velika verjetnost je, da boste zanje nekoč delali.

IPL-2019-FINAL-MQ-1 Izbran produkt leta 2019: kdo so zmagovalci izbora? foto: shutterstock.com “Ciganska duša”: 10 lastnosti ženske z divjim srcem Valentinovo: v tem ZOO-ju poimenuje strupenjačo po bivši ljubezni Valentinovo: v tem ZOO-ju poimenuješ strupenjačo po bivši ljubezni Grammyji 2019: zmagovalci 61. podelitve nagrade grammy Grammyji 2019: zmagovalci 61. podelitve nagrade grammy · ·