12 krajev, ki jih mora obiskati vsak Harry Potter navdušenec
Utrip mesta · destinacija

Knjige o Harryju Potterju so leta 2007 zadnjič razveselile navdušene bralce ene od najpopularnejših sag na svetu. A s tem se dogodivščine čarovniškega sveta še niso končale. Vsakih nekaj let nas J. K. Rowling razveseli z novo knjigo, ki se na takšen ali drugačen način dotika Harryjevega sveta, filmska industrija pa ji neumorno sledi. Poleg filmov in knjig pa se je tematika čarovništva razširila po vsem svetu. 12 krajev, ki jih mora obiskat vsak oboževalec Harryja Potterja vas ne bo pustilo ravnodušnih.

12 krajev, ki jih mora obiskati vsak oboževalec Harryja Potterja:

Čarovniški svet Harryja Potterja – Universal Studios (Kalifornija)

V Kaliforniji je Universal Studios za vse navdušence Harry Potterja zgradil Čarovniški svet Harryja Potterya – tam je mogoče kupiti lastno čarovniško palico, pokusiti maslenušek ter se podati na strašljivo popotovanje v Prepovedani gozd.

Svetovno prvenstvo quidditcha – po vsem svetu

Quidditch za bunkeljne je najbolj natančni približek čarovniškega quidditcha. Pravila igre so zelo podobna, le da igralci tečejo, namesto da bi leteli.

Dvorec Alnwick – Velika Britanija

Pravi oboževalci Harryja Potterja bodo ta dvorec v trenutku spoznali. Grad Alnwick je morda bolj poznan pod imenom Bradavičarka. Gre za dvorec, kjer so snemali prva dva filma o Harryju Potterju.

Lockhart – Toronto

Za polnoletne navdušence nad Harryjem Potterjem je tematski bar Lockhart v Kanadi pravi kraj za zabavo. Bar je popolnoma opremljen z opremo na temo Harryja Potterja, koktajli pa so poimenovani po urokih, osebah in čarobnih bitjih. Najpogumnejši lahko pokusijo koktajl z imenom Jedec smrti.

Georgian House – London

Družinski hotel v središču Londona je urejen tako, da je videti kot spalnice na Bradavičarki. Privoščite si dobesedno čaroben spanec.

Bunkeljski vodeni izlet – London

Ko boste v Londonu, se lahko namesto na turistično vožnjo z avtobusom odpraviti na bunkeljski vodeni izlet. Obiskali boste kraje, kjer so snemali filme.

Edinburg – Škotska

Zakaj Škotska? Ali ni ves svet Harryja Potterja v Londonu? Pravzaprav lahko na Škotskem obiščete kar nekaj krajev, kjer je Rowlingova pisala knjigo – med drugimi Elephant House in The Balmoral Hotel.

Čarovniška šola – Poljska

Na čarovniški šoli na Poljskem na žalost ne nudijo celotnega semestra, lahko pa izkusite čarovniško življenje za štiri dni. Učenci so nastanjeni v gradu ter se udeležujejo predmetov o čarobnih živalih in urokih.

Warner Bros Studio – London

Ste se kdaj spraševali, kako so videti detajli iz filma v živo?  Vodeni izlet ‘Making of Harry Potter’ po Warner Bros Studiu v Londonu je najboljši približek vstopa v čarovniški svet.

Viadukt Glennfinan  – Škotska

Z vlakom se lahko zapeljete po viaduktu, ki v filmih vodi do Bradavičarke.

Potujoča razstava o Harryju Potterju

Potujoča razstava o Harryju Potterju do zdaj navduševala v Bostonu, Chicagu, Torontu, New Yorku, Sydneyju, Singapurju in v mnogih drugih večjih mestih. Držimo pesti, da se kmalu ustavi tudi v Ljubljani.

Postaja King’s Cross – London

Čas za šolo! Na londonski železniški postaji King’s Cross Station se lahko fotografirate ob peronu 9 in ¾.

PREBERITE ŠE: Trusted Housesitters: bivajte v dvorcu ali sanjski vili brezplačno

1000-500-citymagazine-cover 10 nasvetov za solo popotnike cover 10 airbnbjev, ki vas bodo ‘sezuli’ švedska Spakirajte kovčke, cela Švedska je na Airbnbju! 18513197_1699711553663906_298301623489265664_n Renaissance Island: čarobni otok na Karibih