hrana 2018
Utrip mesta · kulinarika

Živimo v dobi potrošnje, kjer nas z vsakega vogala razvajajo z nešteto okusi in oblikami hrane. Vendar pa statistični podatki kažejo, da smo to leto ljudje po celem svetu ‘izgubili’ ali zavrgli več kot 520 milijonov ton hrane. V želji po novem in nenavadnem proizvajalci velikokrat poskušajo poiskati bizarne ali čudne prehrambne izdelke, da le ne bi izgubili potrošnikov. Kakšne nove okuse smo ljudje ustvarili v letu 2018?

Katerih 13 nenavadnih vrst hrane in okusov smo ljudje ustvarili v letu 2018?

Beer Ramen

View this post on Instagram

500th Post! And celebrating with Beer Ramen🍺🍜 Served in a glass beer stein, @yuujapanesetapas' beer ramen is made from bonito flake broth, ramen noodles, and the top foam is made of egg whites and gelatine. . . . . . . #japanesefood #sobanoodles #ramennoodles #noodles #beerramen #ramen #noodlelift #ramenbeer #ramen #yuujapanesetapas #heyhangryhippo #vancouver #vancouverfoods #foodcouver #eatingcanada #igersvancouver #vancouverfoodie #eeeeeats #foodieofvancouver #dishedvan #yelpvancouver #vancouvervibez #nomsmag #CAeats #eatcouver #604eats #topvancouverrestaurants #604now #foodork @dishedvancouver @narcitycanada @eatcouver @dailyhivevancouver @vancouver_ig @canadaeatsig @foodcouver @wpgeats @winnipegfoods

A post shared by Kenny 🦛 (@heyhangryhippo) on

Ta ramen se streže le v eni japonski restavraciji v Vancouvru. Idejo je ustvarjalec dobil nekega izjemno vročega poletja. Ta ramen tako ni navadni ramen, ampak je ohlajen v kozarcu za pivo. Je brez alkohola in zraven ni piva, temveč gre samo za imitacijo. Pena je namreč narejena iz želatine in jajčnih beljakov.

Neverjetni okusi čipsa


Največ bizarnih okusov čipsa bomo zagotovo našli v Aziji, in sicer gre za čips z jogurtom, kokakolo, rožami in celo čips z vodo. Ne glede na to, kako čudno se nam vse skupaj zdi, ti čipsi kar kličejo po tem, da jih poskusimo. Največ jih boste našli v korejskih supermarketih.

Zeleni kaviar ali morsko grozdje

Caulerpa Lentillifera je vrsta zelenih alg iz obalne regije Filipinov in Vietnama. Po navadi se je surova oziroma s kisom. Izdelek je visoko hranljiva morska trava z visoko vsebnostjo magnezija.

Ribja klobasa s sirom


Prav gotovo eden bolj čudnih prigrizkov, a nedvomno vreden, da se ga pokusi. Koreja je nedvomno ena izmed držav, ki vas bo najbolj presenetila prav z edinstvenim okusom.

Eksperimentalna kuhinja

Pica z rožami in borovnicami? Ta pica kot sladica je morda res videti okusna, a žal gre le za umetniški kos.

Kruh v konzervi


Rjavi kruh B&M je pripravljen iz naravnih sestavin in se lahko je hladen ali pa se ga pogreje v mikrovalovni pečici. Če ga želite pokusiti, ga lahko naročite prek spleta.

Kozmični ramen

V Tokiu boste našli restavracijo, ki vam postreže moder in zelen ramen. Ima nizko vsebnost maščobe, je lahek in zelo prefinjenega okusa. Namesto svinjine mu dodajo piščanca, jajce in svežo zelenjavo. Barva jedi nastane s pomočjo naravnega pigmenta fikocianina, ki se pridobi iz spiruline.

Čokoladna metina torta

View this post on Instagram

Super green cake!! #weirdfood #supergreen #cake

A post shared by Amber Brittain (@amberbrittain_) on

Ne, ne gre za običajno čokoladno torto z meto, ampak za čokoladno torto, ki jo obarvajo z zeleno barvo. Torto najdete v kavarni blizu Londona, ljudje pa pravijo, da je zelo okusna.

Leninada

Leninanda je pijača na osnovi limonade, ime pa je izpeljanka iz imena Lenin in limonade. Lahka limonada ima okus po citrusih, češnji in grenivki.

Omake za pse

Te omake naj bi se dodajale k pasji hrani, da bi ta bila okusnejša.

Ogromen kruh za velike družine

View this post on Instagram

✅ Bánh mì khổng lồ (An Giang) Những chiếc bánh mì có chiều dài cả mét, cân nặng 2-3 kg được nhiều người ghé mua vì thấy lạ và độc đáo. ✅ Bạn có thể gặp người ta chở đi bán dọc đường từ Châu Đốc đến thị trấn Nhà Bàng (huyện Tịnh Biên). Hoặc ở xéo cổng Miễu Bà Chúa Xứ Bàu Mướp (Nhà Bàng, Tịnh Biên) Ảnh: @daika.bao #banhmi #nhabang #TinhBien #angiang #hugebread #bigbread #awesomebread #awesomefood #specialfood #food #localfood #travel #trip #vietnam #langthangangiang #travelfood #deliciousbread #strangefood #followforfollow #follow4follow #foodphotography #foodpic #longbread #travelandeat #eateverything #eatandtravel #amthuc #foody #foodyanvat #banhmivietnam

A post shared by Lang thang An Giang (@langthang.angiang) on

Ta metrski kruh tehta med 2 in 3 kilogrami. Veliko ljudi ga kupi prav zaradi njegove edinstvenosti. Prodajajo ga v Vietnamu, imenuje pa se An Giang.

Jedilni lončki z rožami

To nenavadno jed ponuja kavarna v Seulu. Gre za sladico, ki se imenuje Flower Bingsu in je videti zelo prikupno ter realistično. Narejena je iz mehkega ledu, kondenziranega mleka, rdečega fižola in koščkov riževega peciva.

Nenavaden londonski sladoled

Ko ga boste videli, ga boste želeli pokusiti. Črni sladoled nastane z uporabo aktivnega oglja, pokusite pa lahko tudi druge iz zelo priljubljene kavarne v Londonu Soft Serve Society.

IRP_5294 Maxi slaščičarna: Gremo na najboljše slaščice Kobjeglava - TR2018 pomlad - Jabolcna kremna juha in hrustljave testenine - foto Ana Rojc Teden restavracij jesen 2018: drugi najokusnejši teden letošnjega leta 36751533_192309374791289_1464780338394824704_ni HI KO FI: zlata skodelica kave v Mariboru Planica PR_1 Sladoledi Planica – kremasti užitek s tradicijo · · · ·