disneyjeve risanke
Kulturni izbor · film

Imate radi Disneyjeve filme? Pa ste ob gledanju tudi dovolj pozorni? Nismo prepričani. Tukaj je 14 zanimivosti o najbolj poznanih in najbolj priljubljenih risankah, ki so jih ustvarjalci namenili tistim najbolj pozornim gledalcem.

Od vseh Disneyjevih princes ima le Motovilka zelene oči.

Večina Disneyjevih princes ima modre ali rjave oči. Le Motovilka ima svetlo zelene oči.

Zver iz Lepotice in zveri ima značilnosti kar sedmih živali.

Umetnik se je z likom zveri ukvarjal kar nekaj časa. Na koncu je bilo odločeno, da bo zver dobila fizične lastnosti šestih različnih živali (levja griva + obrvi gorile + brada in glava bivola + čekani merjasca + telo medveda + noge in rep volka), modre oči pa bo dobila od princa, v katerega se na koncu tudi spremeni.

Za Ariel iz Male morske deklice je bila navdih igralka Alyssa Milano.

Model za Ariel je bila Alyssa Milano, ki je bila takrat stara 11 let, kmalu zatem pa postala svetovno slavna zaradi svoje vloge Phoebe v seriji Charmed (Čarovnice, 1998–2006). A ni bil le videz tisti, po katerem so se zgledovali po Alyssi. Ariel je dobila tudi nekaj njenih osebnostnih lastnosti.

Sivček, lik iz medvedka Puja, in Optimus Prime, lik iz Transformerjev, govorita z enakim glasom.

Peter Cullen je posodil glas tako Sivčku, osličku iz Medvedka Puja, in Optimusu Primu, robotu iz uspešnice Transformerji.

Jastrebi iz Knjige o džungli temeljijo na Beatlih.

Menedžer legendarne četverice naj bi poskrbel, da bi jastrebom iz Knjige o džungli glas posodili Beatli, John Lennon pa je v imenu skupine ponudbo zavrnil. Kljub temu so jastrebi ohranili podobo Beatlov.

Simba v Levjem kralju ne rjove kot lev.

Namesto levjega rjovenja so v Levjem kralju uporabili tigrovo rjovenje, saj je to glasnejše.

Hansa iz Ledenega kraljestva lahko vidimo tudi v Veličastnih 6.

Se spomnite šarmantnega zlobnega princa iz Ledenega kraljestva? Ustvarjalci Veličastnih 6 so se odločili, da se iz njega nekoliko ponorčujejo in so ga tako dali na listo najbolj iskanih zločincev na policijski postaji.

PREBERITE ŠE: Bikiniji, v katerih boš videti kot Disneyjeva princesa

V Ratatouille lahko vidimo senco psa iz fantazijske pripovedi V višave.

Se spomnite, ko je Remy, glavni lik v Ratatouillu, nekoč naletel na senco psa? V času ustvarjanja tega filma je Disney načrtoval V višave. In senca psa Duga je v bistvu šala in namig za oboževalce.

Plišasta žival, ki je v Tarzanu padla iz profesorjeve torbe, je pravzaprav Little Brother, pes iz Mulane.

Disneyjevi umetniki se z nami večkrat pošalijo in tako dodajo elemente iz prejšnjih risank v nove risanke. Samo zelo pozorni gledalci bodo lahko to opazili.

Tiana je edina Disneyjeva junakinja, ki ima pravo službo.

Disneyjeve ženske so večinoma princese, šefove hčerke ali pa le preprosta dekleta, ki živijo s starši. Tiana je edina, ki ima pravo službo. No, tudi Pepelka je imela delo, le da bi se to težko kvalificiralo kot zaposlitev.

WALL-E je dobil ime po Disneyju.

Protagonist najbolj romantične Disneyjeve risanke je dobil ime po legendarnem ustanovitelju Disney Studios – Walterju Eliasu ‘Waltu’ Disneyju.

Igralca, ki sta posodila glas Mickeyju in Minnie Mouse, sta bila poročena.

Wayne Allwine in Russi Taylor sta svoj glas Mickeyju in Minnie posojala 32 let. Leta 1991 sta se poročila in skupaj srečno živela skoraj 20 let.

Pocahontas je edina junakinja, katere zgodba temelji na resnični dogodkih.

Nekateri so prepričani, da je bila tudi Mulan resnična oseba. In čeprav je Mulan lik iz antičnih kitajskih pesmi, je zgodba indijanskega dekleta precej bolj resnična.

Le Mulan in Jasmine nosita hlače.

Večina Disneyjevih junakinj izpolnjuje podobo ‘resnične’ princese: vse nosijo lepe, imenitne obleke. Le Mulan in Jasmine iz Aladina sta bili dovolj pogumni, da sta oblekli hlače.

Cara Delevingne Tudi Cara Delevingne pod škarje zaradi Mitje Okorna Animirani film DIP: Raziskovalec globin (2017) Filmski napovednik: DIP: Raziskovalec globin (Deep, 2017) Katarina Čas Katarina Čas bo nastopila v TV-seriji Love, Lies & Records, ki jo snema BBC Film 6 Days (2017) Filmski napovednik: 6 Days (2017) · · · · · · · ·