kolaz1
Utrip mesta · dom

V času pred Veliko nočjo se trgovine napolnijo tudi z velikonočnimi zajčki, ki jih pri nas najdemo predvsem v čokoladni obliki. V Evropi je velikonočni zajček precej znan in priljubljen, saj otrokom prinaša pirhe. Vas zanima, odkod izvira ta prastar simbol velike noči in kako si praznik okrasite in polepšate z izvirnimi idejami? Poglejte si 15 izvirnih idej za dekoracijo praznične mize ali doma in za ustvarjanje dekorativnih velikonočnih zajčkov.

Med velikonočne simbole spada tudi velikonočni zajček, ki predstavlja prastar simbol plodnosti in izhaja iz germanskega poganskega sveta. Po neznanih virih naj bi veljal za prispodobo germanske boginje Eastre. Germani so posvetili praznik Velike noči boginji Eastri, ki naj bi imela zajčjo glavo. Od tu pa poznamo angleški izraz Easter, ki naj bi izviral iz imena boginje. Skupaj s pirhi povezujemo velikonočnega zajca zato, ker naj bi znesel velikonočna jajca in jih delil otrokom. Velika noč je tudi čas, ko si praznično mizo in dom okrasimo tudi z zajčki, zato so ideje za dekoracijo več kot dobrodošle.

Dekoracije si oglejte v galeriji.

Odpri galerijo
sebastian-aumer-eggo-designboom01-2 Eggo! – stoli, izdelani iz jajčnih lupin kolaz Tapete Wall & Deco – Pripovedne stene dom_1_Odeja by Ursanina Nova kolekcija – Odeja by Ursanina cover-skandinavski-design Skandinavski dizajn oblikovalca Jonasa Wagella · · · · · ·