fbpx

Festival Druga godba praznuje 30 let

Kar 30 let nam festival Druga Godba streže z glasbo z vseh koncev in krajev naše oble. Tudi letos ne bo nič drugače zavidljivem jubileju navkljub.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
različne lokacije v Ljubljani
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
25 evrov v predprodaji

Festival Druga godba je od daljnega leta 1984 gostil številne glasbenike svetovnga kova ter poskrbel za vse tiste, ki jim je “drugačna” godba všeč. Lani so uvedli za slovensko prestolnico relativno nov sistem kupovanja vstopnic, saj smo lahko kupili festivalsko vstopnico in uživali na vseh koncertih z eno, festivalsko vstopnico. Tudi letos bo tako. V predprodaji bomo za vstopnico odšteli 25 evrov.

Glavni nosilci festivalskega dogajanja so Mulatu Astatke, oče tako imenovanega ethio-jazza, ki združuje tradicionalne etiopske prvine s funkom, jazzom in soulom.  Pred tremi leti je naravnost navdušil v Kinu Šiška in tudi tokrat bo tako, saj nam bo predstavil svoj novi projekt Sketches of Ethiopia. Predstavil se nam bo Bombino, ki velja za tuareško svetovno senzacijo, nov glas Sahare. Bombinova glasba združuje tradicionalne berberske ritme z energijo rokenrola ter miroljubnimi pesmimi. Magnifico bo zastopal domače barve. Na odru Križank se mu bo pridružil Orkester Srbske vojske. Skupaj nam bodo predstavili glasbo iz filma Montevideo, Bog te video. Ustvarili bodo ozračje balkanskih šlagerjev ter narodnih napevov iz tridesetih let ter nam pripravili pravo glasbeno poslastico. Zgodilo se bo prvič v treh desetletjih festivala, da bo domači izvajalec v vlogi glavne zvezde Druge godbe.

Program festivala v celoti si lahko od ogledamo tukaj.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.