shutterstock_1118861765
V zraku · odnosi

Knjig o pop psihologiji je na pretek. Opisujejo najrazličnejše psihološke fenomene: od tega, kako razbrati skrita sporočila iz telesne govorice, do tega, kako si pomagati ob določenih osebnih ali partnerskih težavah. Mi vam razkrivamo 20+ psiholoških trikov, ki so tako preprosti, da jih boste želeli takoj preizkusiti – hkrati pa se boste počutili kot, da ste odkrili nov svet!

Tu najdete opisanih 20+ psiholoških “hekov”, ki so tako preprosti, da jih boste želeli tako preizkusiti. Tudi zato, ker se boste z zavedanjem o njih počutili kot čarodej!

Najlažji način učenja je, da poskušate želeno snov razložiti nekomu drugemu tako, da jo bo razumel.

Če želiš ugotoviti, ali te nekdo opazuje, poskusi zazehati – če tudi ta oseba zazeha, te morda res na skrivaj opazuje.

Če sumiš, da boš imel s šefom težave, se na sestanku usedi blizu njega, saj je težje biti do drugega strog ali nesramen, če je v tvoji neposredni fizični bližini.

Naredi ta eksperiment: ob določeni besedi, ki jo tvoj sogovornik reče, se vedno nasmehni in pokimaj. Opazuj, kako bo vse bolj pogosto začel uporabljati to besedo.

Z odlašanjem stvari, ki jih moraš narediti, lahko prenehaš tako, da pred spanjem razmišljaš o načinu izvedbe – naslednji dan se boš lažje lotil zadeve.

Romantiko med dvema prijateljema lahko odkriješ tako, da spraviš skupino v smeh – če se pogledata, sta si morda romantično naklonjena.

via GIPHY

Če si želiš, da bi se nekdo strinjal s tabo, lahko to možnost povečaš z nagibom glave. Zrcalni nevroni pri drugi osebi bodo povečali verjetnost, da bo ta oseba prikimala.

Če ti nekdo ne želi dati odgovora, ti pa ga potrebuješ, bodi tiho ter neizprosno vzdržuj očesni stik.

via GIPHY

Če se želiš nekomu prikupiti ali ga/jo osvojiti, ga/jo dovolj pogosto naslovi po njegovem/njenem imenu – to bo zvišalo pozornost te osebe.

Če si živčen pred nastopom ali sestankom, posezi po žvečilni. Možgani so naravnani tako, da se počutimo varne, kadar jemo.

Nekatere raziskave so pokazale, da ima poslušanje klasične glasbe med učenjem pozitiven učinek.

Poznate neprijeten občutek, ko se vam v glavi vrti ena in ista vrstica pesmi? Utišate jo tako, da si zapojete konec te pesmi.

Če vam je ob očesnem stiku zelo neprijetno, se osredotočite na predel med očmi.

Če se vaš otrok zmrduje nad zelenjavo, ga preprosto vprašajte, ali bo imel tri kose ali mu dodate še dva.

Ko si v slabi koži, se prisili v nasmeh in čez nekaj časa se boš avtomatično počutil nekoliko bolje.

Slabost v avtu je najlažje premagati tako, da možganom sporočimo, da se premikamo. To pa ni tako težko: preprosto poglej skozi okno.

Če si moraš zapomniti veliko količino informacij, jih preprosto razbij na več manjših enot in memoriziranje bo veliko hitrejše.

Če se želite nekomu priljubiti, ga prosite za majhno uslugo.

Trku na polni ulici se boste najlažje izognili tako, da pogled usmerjate tja, kamor imate namen iti – to drugim sporoči vaše namene in pot boste imeli (skoraj) prosto.

Kako dobiti službo? Poskrbite, da ste na intervjuju prvi ali zadnji izmed množice kandidatov.

Če želite, da se nekdo počuti dobrodošlega, poskušajte imeti toplo dlan pred stiskom roke.

Ko želite pomagati prijatelju z nasvetom, povejte, da vas je tega naučil vaš oče, in prijatelj bo bolj verjetno upošteval nasvet.


Pazi, kako se vedeš: zaradi takšnih dejanj boš dosti bolj priljubljen Pazi, kako se vedeš: zaradi teh dejanj boš veliko bolj priljubljen nemanja-o-716049-unsplash 8 jasnih razlogov zakaj morate večkrat shutterstock_1561367551 5 nedolžnih, a porednih stvari, ki jih mora poskusiti vsak močan par 5732-tfp-00152-grd-1547680039 Si upaš preveriti: 10+ vprašanj, ki ti povedo, ali si psihopat