2018 Škoda Fabia
Utrip mesta · mobilno

Škoda je predstavila rahlo osveženo Fabio, da bomo lažje dočakali njeno novo generacijo. Prenovljeni sta bili obe obliki, karavanska in tista s prisekanim zadkom. Spremembe bodo na prvi pogled opazne le tistim, ki so resnično poznavalci znamke Škoda.

Največ sprememb je opaznih na prednjih in zadnjih žarometih. Ti imajo zdaj LED-tehnologijo, tiste na zadku avtomobila pa so zelo podobne zadnjim lučem Škode Octavie. Fabia bo prvič na voljo z 18-palčnimi platišči. Zanimiv je podatek, da si jih bomo lahko omislili le na različici s prisekanim zadkom, ne pa tudi na karavanski različici. Nekaj sprememb sta bila deležna tudi oba odbijača, a so le te majhne in komajda opazne.

V notranjosti bomo imeli na voljo 6,5-palčni zaslon informacijsko-zabavnega sistema, ki ima podporo USB, Bluetootha in SD spominske kartice. Pri boljših opremah Fabie bo na voljo tudi Apple CarPlay, Android Auto in MirrorLink. Notranjost bo dobila nekaj osvežitve in novega oblazinjenja, kot tudi nekaj že poznanih rešitev Simply Clever. Za potnike na zadnji klopi bosta na voljo dve USB-reži in držalo za tablični računalnik. V prtljažnem prostoru pa boste našli priročno in odstranljivo LED-svetilko. Vsa štiri okna v avtomobilu se bodo samodejno električno spustila zgolj z pritiskom na tipko in  te, ne bo več treba držati kot do zdaj.

PREBERITE ŠE: MESTNA PRIROČNOST: ŠKODA FABIA BLACK EDITON & TESA JURJAŠEVIČ

Na področju motorjev ni kakšnih občutnih sprememb. Bencinski litrski motorji bodo imeli po tri valje: Šibkejša bosta imela 60 ali 75 konjskih moči, močnejši turbinski motor pa bo imel 95 ali 110 konjskih moči. Najmočnejšega bo mogoče naročiti s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Nova Škoda Fabia se bo v živo predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Galerija slik: 2018 Škoda Fabia

2018 Škoda FabiaOdpri galerijo

Ford Ranger Raptor Ford Ranger Raptor: Urbani nomad RS862_Lister-Thunder-4 Lister Thunder: hudičevo agresivna mačka Nissan 370Zki Nissan 370Zki: snežne sanke, kot jih še niste videli honda-3e-d18-4237x2412-ces-2018-robot-4k-17241 Honda E3-D18: konceptni avtonomni štirikolesnik · · ·