fbpx

Filmi, ki si jih boste lahko ogledali v marcu

V mesecu, ko se bodo podelili oskarji, v kina prihajajo nekateri filmi, za katere se že zdaj govori, da bodo že naslednje leto prav tako okronani vsaj z nominacijo za najprestižnejšo filmsko nagrado. Katerih filmov torej v marcu ne smete zamuditi?

Vohunski triler
Rdeči vrabec (Red Sparrow, 2018)


Dominika Egorove je marsikaj. Predana hči, ki bo svojo mater zaščitila za vsako ceno. Primabalerina, ki je svoje telo in um privedla do skrajnih meja. Izvedenka v zapeljevanju in manipuliranju. Ko je zaradi poškodbe primorana opustiti plesno kariero, se mora skupaj z materjo soočiti z negotovo in temno prihodnostjo. Privlačna balerina je rekrutirana v »šolo za Vrabce«, rusko obveščevalno službo, kjer je prisiljena uporabiti svoje telo kot orožje. Vendar že njena prva misija, katere tarča je agent Cie, ogrozi varnost obeh narodov.
od 1. marca / Cineplexx, Kolosej

Animirana družinska pustolovščina
Čebelica Maja: Medene igre (Maya the Bee: The Honey Games, 2018)


Ko vedno preveč zagnana in navihana Maja nehote v zadrego spravi cesarico Zumtropolisa, se mora spajdašiti s skupino odpadniških žužkov in tekmovati na Medenih igrah. Da reši svoj čebelnjak, se bo morala podati onkraj meja svojega doma in spoznati nove prijatelje ter nove nasprotnike, ob katerih jo čakajo velike preizkušnje. Na srečo ji bodo ob strani zvesto stali njen previdni prijatelj Vili, ljubki, a nerodni mravlji Arnie in Barnie ter njen zaupanja vredni svetovalec kobilica Flip.
od 1. marca / Kolosej, Cineplexx

Akcija
Odpadniki (Renegades, 2018)


Skupina štirih tjulnjev vojne mornarice Združenih držav Amerike poskuša v od civilne vojne opustošeni Bosni razrešiti dolgo pozabljeno skrivnost. V enem od jezer naj bi se namreč nahajal stari zaklad iz časa nacistov, vreden na stotine milijonov dolarjev. Tega želijo razdeliti med obubožano tamkajšnjo populacijo. Vendar pa imajo na razpolago zgolj nekaj ur, saj so se na lov za zakladom podali tudi drugi manj prijazni ljudje.
od 8. marca / Kolosej

Akcijski triler
Rop med orkanom (Hurricane Heist, 2018)


Zgodba se začne 1992, ko v eni od orkanskih katastrof življenje izgubi Bruce Rutledge in za sabo pusti dva sinova. 25 let pozneje eden od njiju postane meteorolog, ki zasleduje orkan Tammy, enega najhujših orkanov v ameriški zgodovini. Ko evakuirajo prebivalce, je na delu skupina hekerjev, ki hoče ukrasti 600 milijonov dolarjev iz kompleksa tiskarne denarja ravno v času, ko se razdivja orkan 5. stopnje.
od 8. marca / Kolosej

Črna komedija
Gringo (2018)


Ameriška korporacija, mehiški kartel. Kombinacija, ki se ne mora dobro končati. Sveže poročen vljudni poslovnež, ki ima delež v farmacevtskem podjetju, se pripravlja na vstop na borzo. Vse do dne, ko se mu življenje zaradi incidenta v Mehiki spremeni v pekel. V tistem trenutku postane vljudni ameriški poslovnež zločinec. Črna akcijska komedija, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega. To bo med drugim tudi igralski prvenec hčere pokojnega kralja popa Paris Jackson.
od 8. marca / Cineplexx

Biografska športna drama
Jaz, Tonya (I, Tonya, 2018)


Film je biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem od največjih športnih škandalov v zgodovini športa. Tonya se visoko vzpenja na ameriških turnirjih drsanja, a zabrede v težave, ko se v njeno življenje vrne nekdanji soprog. Skupaj najameta nekoga, ki bi zlomil nogo njeni nasprotnici Nancy Carver. Ta poteza Tonyo za vedno omadežuje in ji uniči kariero.
od 15. marca / Cineplexx, Kolosej

Akcijska pustolovščina
Tomb Raider (2018)


Laro Croft spoznamo kot mlado žensko, ki kot kolesarski kurir kraljuje ulicam East Londona. Stara je 21 let, zanemarja študij in se brani, da bi prevzela podjetje svojega očeta, ki je pred sedmimi leti izginil brez vsakršne sledi. Vendar Lara vseeno noče verjeti, da je mrtev. Ravno nasprotno, ko ves svet izhaja iz dejstva, da lorda Richarda Crofta, svoj čas ekscentričen pustolovec, ni več med živimi, se Lara odpravi po njegovih zadnjih sledeh, da ga najde.
od 15. marca / Cineplexx, Kolosej

Akcijski domišljijski spektakel
Ognjeni obroč: Vstaja (Pacific Rim: Uprising, 2018)


Zgodba drugega dela se vrti okoli obetavnega, a uporniškega pilota Jaka Pentecosta, ki po smrti svojega očeta zapusti usposabljane za pilota in se zaplete v nečedne posle kriminalnega podzemlja. Ob vse večji nevarnosti in neustavljivi grožnji, da bodo stroji uničili mesta in svet spravili na kolena, pa nepričakovano dobi zadnjo priložnost, da skupaj s sestro Mako Mori boj nadaljuje tam, kjer ga je končal njun oče.
od 22. marca / Cineplexx, Kolosej

Romantična drama
Polnočno sonce (Midnight Sun, 2018)


Epska romantična drama pripoveduje o 17-letnemu dekletu Katie, ki zaradi redke bolezni ne sme biti izpostavljena soncu. Podnevi je v hiši, šele zvečer po temi pa se odpravi proti lokalni železniški postaji, kjer igra kitaro potnikom. Nekega večera se vplete usoda in Katie spozna fanta, s katerim se spusti v poletno romanco.
od 22. marca / Cineplexx, Kolosej

Znanstvenofantastična akcijska pustolovščina
Igralec št. 1 (Ready Player One, 2018)


Dogajanje se odvija leta 2045, ko je svet na robu kaosa in propada. Ljudje so odrešitev našli v obširnem vesolju navidezne resničnosti OASIS, ki ga je bil ustvaril sijajni in ekscentrični milijarder James Halliday. Ko Halliday umre, svoje bajno premoženje zapusti tistemu, ki bo prvi našel velikonočno jajce, skrito nekje v OASIS-u. To podžge tekmovanje, ki se razplamti po vsem planetu. V tekmo se odloči vstopiti tudi nepričakovani mladi junak Wade Watts.
od 29. marca / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Ne z mojo hčerjo (Blockers, 2018)


Trem parom se zgodi največja groza, ki si jo je mogoče zamisliti. Izvejo namreč za skrivni načrt, ki ga imajo na večer svojega maturantskega plesa njihove tri hčere. Najstnice, ki so, tako kot njihovi starši, prijateljice že od malega, se odločijo, da ples ob zaključku srednje šole ne bo edini pomembni dogodek tistega večera. V nasprotju z njihovimi starši se jim ta zdi nadvse primeren še za en velik korak – vse tri se odločijo, da bodo na ta večer izgubile nedolžnost.
od 29. marca / Cineplexx

Družinska komična pustolovščina
Peter Zajec (Peter Rabbit, 2018)


Zgodba se začne, ko Petrova družina prevzame kmetijo starega gospoda Gregorja in jo začnejo uničevati z razmetavanjem sadja in zelenjave. Toda nato kmetijo podeduje mladi Tomaž Gregor, ki je bistveno bistrejši in bolj ostroumen, kar pa je za razigranega Petra samo dodaten izziv in nikakor ne pomeni konca zabave. Ampak Tomaž Gregor se ne izkaže samo za velikega sovražnika, temveč tudi morebitnega tekmeca. Zaljubi se namreč v krajevno slikarko Betko, ki pa je tudi zajčkova nadomestna mama.
od 29. marca / Cineplexx, Kolosej

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!