Ilka Brühl.
V zraku · buzz buzz

Lepotni standardni niso nov pojav. V deželah po vsem svetu že stoletja obstajajo definicije, kaj lepota je in kako jo doseči, da bo skladna z družbenimi pričakovanji. Prostora za tiste, katerih videz ni ustrezal tem pravilom, pogosto ni bilo. Tudi danes je situacija podobna, a se kljub temu trendi premikajo v smer liberalizacije, ki dopušča svobodo lastnega izražanja. Ta model z redko boleznijo obraza pokaže, da je lepota v očeh opazovalca.

Opomni svet, da je vsak lep,” pravi Ilka Brühl, 26-letna ženska iz Nemčije, ki je kljub redki bolezni obraza ohranila optimizem in se opolnomočila s svojo lastno življenjsko zgodbo.

Že tistega dne, ko se je rodila, je začela živeti težavno življenje, saj je njen obraz ‘razcepljen‘, nos ni pravilno oblikovan, na desni strani pa nima solznega kanala, zato se ji oči nenehno solzijo.

Po neštetih operacijah je Ilka močna, samozavestna ženska, ki s svojo zgodbo in izkušnjami želi spodbuditi ljudi, da se imajo radi. Zato jo je pred dvema letoma začel fotografirati njen prijatelj, odziv pa je bil tako dober, da se je še bolj opogumila, da pokaže pravo sebe.

Ilka deli svojo lepotne fotografije, s katerimi želi spodbuditi ljudi, naj pokažejo svojo pravo lepoto. “Obstaja samo en način, na katerega ste lahko grdi: če imate grdo osebnost“.

Galerija slik – Ilka

Ilka Brühl.Odpri galerijo
ben-weber-649075-unsplash Trik poklicnega fotografa, kako na fotografijah doseči čim večjo vitkost Thrashbirdova dolina skrivnih vrednot. Umetnik spremenil betonske ruševine v puščavi v gromozanske luksuzne torbice Reiko Takahashi: Mermaid // “Bila sem srečna, ko sem zagledala (rep) kita že ob prvem dnevu potapljanja blizu japonskega otoka Kumejima.” National Geographic: najlepše popotniške fotografije leta 2018 shutterstock_666964153 To je 10+ najvplivnejših ljudi na internetu na svetu · · ·