fbpx

26-letnica, rojena z redko boleznijo obraza, s svojo kariero modela ruši lepotne standarde

Ilka Brühl.

Lepotni standardni niso nov pojav. V deželah po vsem svetu že stoletja obstajajo definicije, kaj lepota je in kako jo doseči, da bo skladna z družbenimi pričakovanji. Prostora za tiste, katerih videz ni ustrezal tem pravilom, pogosto ni bilo. Tudi danes je situacija podobna, a se kljub temu trendi premikajo v smer liberalizacije, ki dopušča svobodo lastnega izražanja. Ta model z redko boleznijo obraza pokaže, da je lepota v očeh opazovalca.

Opomni svet, da je vsak lep,” pravi Ilka Brühl, 26-letna ženska iz Nemčije, ki je kljub redki bolezni obraza ohranila optimizem in se opolnomočila s svojo lastno življenjsko zgodbo.

Že tistega dne, ko se je rodila, je začela živeti težavno življenje, saj je njen obraz ‘razcepljen‘, nos ni pravilno oblikovan, na desni strani pa nima solznega kanala, zato se ji oči nenehno solzijo.

Ilka.
Ilka.

Po neštetih operacijah je Ilka močna, samozavestna ženska, ki s svojo zgodbo in izkušnjami želi spodbuditi ljudi, da se imajo radi. Zato jo je pred dvema letoma začel fotografirati njen prijatelj, odziv pa je bil tako dober, da se je še bolj opogumila, da pokaže pravo sebe.

Ilka deli svojo lepotne fotografije, s katerimi želi spodbuditi ljudi, naj pokažejo svojo pravo lepoto. “Obstaja samo en način, na katerega ste lahko grdi: če imate grdo osebnost“.

Galerija slik – Ilka

Dodatne Informacije

Več informacij:
ilka-bruehl.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!