ezgif.com-webp-to-jpg (3)
V zraku · tehnologija · gadgeti

Troti, lepa slovenska beseda za letalnike, drugače so s tujko droni, so zabavni, pa tudi bolj ali manj zmogljivi vohuni za dogajanje na sosedovem travniku. Podobno kot v urejenih državah je tudi pri nas letenje urejeno in najboljšimi in najbolj zmogljivi ne smejo leteti, kjerkoli bi se nam zljubilo. Za majhne (lahke) in poceni trote za začetnike pa omejitev skoraj ni.

Med slednje sodijo poceni letalniki, ki so namenjeni letenju v zaprtih prostorih, najraje doma v dnevni sobi, z veliko upanja, da se nevešče upravljanje ne bo končalo z razbitim televizorjem. Letenja se je treba namreč priučiti in, kajpada, je bolje, če pred letom z dragim “stvorom” najprej razbijemo nekaj cenenih. Z njimi pa lahko letimo tudi zunaj, če sta izpolnjena dva pogoja. Vreme mora biti lepo in veter ne sme pihati. Vsaj ne preveč, kajti motorji nimajo dovolj moči, da premagajo nekoliko močnejšo sapico.

Parrot Mambo

Parrot je znano ime med izdelovalci letečih igrač za staro in mlado, saj so prvi orali ledino. Mambo je zabaven trot, saj ima nameščen odstranljiv “top” za streljanje majhnih projektilov. Za upravljanje z njim in let pa poskrbi aplikacija za pametni telefon. Čas letenja je do deset minut.
parrot.com

OKPOW 2MP Selfie Drone

Njegova prednost so zložljive “roke” motorjev, zato ga je veliko lažje prenašati, vgrajena kamera ločljivosti 2 milijona točk ter 120 stopinjskim vidim poljem pa zagotovi še kar uporabne videe (720p). Čas letenja je do deset minut, upravljanje radijsko, video tok kamere pa prek Wi-Fi-ja.
amazon.com

Hubsan X4

Zanimiv na videz, ne prav velik, s časom letenja do sedem minut ter kamero ločljivosti 720p. Ko se naučimo osnov letanja, prav pridejo triki, ki jih je ta letalnik sposoben. Na primer obrat okoli vzdolžne osi. Upravljanje ima radijsko dosego dobrih 50 metrov.
amazon.com

Holy Stone HS100

Tale primerek je dražji od ostalih v tem prispevku. Nima boljše kamere, tudi ta je namreč ločljivosti 720p, je pa zato letenje podprto s sprejemnikom GPS, od tu tudi domet do 500 metrov, baterija pa zdrži do 15 minut.
amazon.com

ScharkSpark Drone Thunder

Še en primerek “zložljivega” trota s kamero ločljivosti 720p. Letenje je podprto s sprejemnikom GPS, ki zagotovi, da se trot vrne na izhodišče, če mu tako ukažemo, ali pa to doseže baterija, ki zagotavlja do 15 minut letenja, tik pred izpraznjenjem. Doseg letenja je do 500 metrov.
amazon.com


photokina_Verteilerseite_Aussteller_Teaser-Bild_Zukunft_1200x675_144dpi_m24_full_m36_1025 Photokina 2018: kar smo videli in kar so napovedali andrew-santellan-761987-unsplash Top 7: dodatki za ljubitelje gramofonskih plošč rover-golf-caddie Avtonomni voziček Rover: najboljši prijatelj vsakega golfista T5 --Immersive Entainment Se tablice vračajo in ali jih pravzaprav zares potrebujemo? · · ·