ishan-seefromthesky-195971-unsplash
V zraku · buzz buzz

Da je čas za dopust, vam ne pove le koledar. To nam lahko sporoča tudi naše vedenje in naše telo. Tukaj je 5 subtilnih znakov, ki kažejo, da morate na dopust že danes.

Kako lahko veste, da je morda čas, da si vzamete nekaj prostih dni?

1. Na delu ste superrazdražljivi.

Ko je čas za daljši počitek, se bo pokazalo tudi v vašem vedenju. Ni res, da sodelavcev nenadoma ne prenašate, z njimi se pravzaprav odlično razumete, ampak vse je lažje, če so tudi oni nesrečni. Če ste zadnje čase v službi hitro razdražljivi, bo to vplivalo tudi na vaše delo in odnose z ljudmi, zato pomislite, da je to lahko znak, da potrebujete nekaj dni dopusta.

2. Vaša delovna etika je pomanjkljiva.

Vsak je že na delovnem mestu kdaj ‘zaspal’. V nekateri primerih je to dolgčas, spet drugič pomanjkanje dela. A če imate polne roke dela in ste brez volje, da bi ga naredili, je morda čas za kakšen dopust.

3. Ne spite.

Če ne marate v posteljo, ker veste, da se boste celo noč samo obračali in premetavali, potem imate težavo. Pomanjkanje spanca bo namreč vplivalo tudi na to, kako se boste naslednji dan počutili na delovnem mestu. Če ste razdražljivi in se ne morete osredotočati, potem je dopust nuja, saj boste tako svoj spanec ponovno spravili v red.

4. Slaba volja sodelavcev se prenaša na vas.

Vibracije, ki jih oddaja nekdo v vaši bližini, se bodo odražale tudi na vas. Če se torej vaš sodelavec ves čas pritožuje, kako je vse slabo, se boste tudi sami počutili nekoliko slabše. Zaradi tega se lahko mentalno izčrpate.

5. Nimate volje, da bi pomagali drugim.

Ko ste še komaj kaj prisotni, potem “nestrpnost” niti približno ne opiše pomanjkanje empatije, ki jo imate do drugih. Na žalost ste na delovnem mestu prisiljeni, da komunicirate s sodelavci in da ste del ekipe. Če vam za vse, po domače povedano, “dol visi”, potem je to znak, da morate preveriti, kaj se dogaja z vami. Zato boste potrebovali nekaj časa.

31270347_416082765522745_2761689616577724416_n Zadnjice z bleščicami so trend letošnjega poletja shutterstock_645580342 Teh 10 služb najbolj privlači prav psihopate thought-catalog-383693-unsplash Kako najdeš motivacijo takrat, ko jo najbolj potrebuješ? shutterstock_557120557 Zakaj so luksuzne ure tako drage? · · ·