cover-zapeljevanje
V zraku · odnosi

Nekatere ženske se rodijo kot mojstrice zapeljevanja. Spet druge se lahko tega popolnoma preprosto naučite! Poglejte kaj nam je povedala psihologinja Monica Moore.

Psihologinja Monica Moore pravi, da je neverbalna komunikacija odločujoča pri flirtanju, predvsem zato, ker je z njo veliko lažje nakazati, da ženska določeno stvar odobrava ali jo zavrača … kot pa uporabiti zgolj besede.
Če se ženska nahaja v prostoru, v katerem odkrije moškega, ki ji je všeč, lahko z njim začne flirtati kar z očmi. Če je torej ona tista, ki je začela osvajati, s takšnim dejanjem kaže samozavest, ki je moškim še kako všeč.

V študiji je namreč Moore ugotovila, da obstaja nekaj stvari, ki vsakega moškega odbijejo, in sicer zehanje, namrščen obraz, posmehovanje, izogibanje pogledu, strmenje, čiščenje nohtov ali zob, križanje rok, umikanje, nenavadno premikanje glave …. In kaj je tisto, kar vsakega moškega privlači?

Tako flirtajo ženske, ki so mojstrice zapeljevanja …

1. zavzami pravi položaj 

Če si naredila prvi korak, je pomembno, da paziš tudi na svojo držo. Ženske se domnevno zmedejo, če moški flirta z njimi tako, da se jim približa z boka, medtem ko je moškim zastrašujoče to, če se z njimi ženska pogovarja frontalno. To pomeni, da je verjetno najustreznejši položaj sedeč.

2. Stvari vzameš v svoje roke in si zelo neposredna

Ženske, ki so neposredne, so aktivneje osvajale moške, jim povedale, da se zanje zanimajo in povprašale po kontaktu. In pri tem so bile uspešnejše kot ženske, ki so se držale ob strani.

3. Izstopiš iz svoje družbe in z njim sama flirtaš

Ni nič narobe s tem, da ti prijateljica pomaga pri flirtanju, vendar tega ne potrebuješ – moški domnevno veliko težje takrat razloči, ali gre za preporost pogovr ali flirtanje. Če se pogovarjaš sama z njim, so tvoji znaki jasnejši in bo vedel, da se zanimaš zanj.

4. Gledaš ga globoko v oči! … in vzdržuješ ta kontakt 

Očesni kontakt je izjemno pomemben pri flirtanju, saj tako pokažeš osebi, da te zanima in postopoma grdiš intimno povezanost. Verjetno ti je znan občutek žgečkanja v trebuhu ali smejanja po nepotrebnem, če te osebe dalj časa gleda v oči. Ta učinek dejansko pomaga pri flirtanju, saj vzbudi njegovo zanimanje. Domnevno osebe, ki dolgo časa stremijo v oči, razvijejo strastne občutke.

5. Če se podaš na lov… bodo moški lahka tarča v kolikor nosiš to barvo

Kot smo že nekajkrat pisali, barva oblačil določa, kako te ljudje dojemajo – vpliva lahko tudi na rezultat flirtanja, in sicer lahko vzbudi zanimanje pri moškem. Rdeča barva naj bi bila, ko gre za flirtanje, zaželena, saj simbolizira moč in samozavest.


cover-mocna-osebnost Se te drugi bojijo? Potem si močna in globoka osebnost! shutterstock_373830868 5 očitnih malenkosti, ki jih počno srečni pari cover-kemija Ali je med vama kemija?! In kako to veš? shutterstock_292678880 Če ima človek dobro srce, a je izgubil vero vate, je konec!