Cara-Delevingnes-Made-in-England-Tattoo
V zraku · buzz buzz

Zahvaljujoč zvezdnikom, ki javnosti kažejo svoje poslikave na telesu, je tetoviranje postalo umetnost in se o njem vedno manj govori v slabem kontekstu. Res je, da imajo nekateri ljudje manj na oko lepe tetovaže in se morda kolektivno zgražamo, a so jo izbrali, ker ima zanje močan pomen. In hollywoodski zvezdniki v tem primeru niso nobena izjema. Ker pomen je tisti, ki šteje bolj kot videz.

Morda se nam tu in tam zazdi, da določena tetovaža nima smisla ‒ no, morda ga za nas res nima, a osebi, ki jo je naredila, veliko šteje. Tudi hollywoodske zvezde nas že od nekdaj presenečajo s svojimi tetovažami, zato smo zbrali fotografije 8 zvezdnikov, ki so naredili tetovažo z razlogom, in našli, kaj je njihov skrivni pomen.

Angelina Jolie: koordinate

Angelina Jolie ima številne tetovaže na svoje telesu, ki prikazujejo stvari, ki so ji pomembne – med te lahko uvrstimo tudi njeno poslikavo na rami, ki predstavlja koordinate mest, kjer so rojeni njeni najbližji člani družine.

Mesto v Kambodži ‒ najstarejši sin Maddox
Mesto v Etiopiji ‒ hči Zahara
Namibija ‒ hči Shiloh
Vietnam ‒ sin Pax
Francija ‒ dvojčka Knox in Vivienne
Oklahoma ‒ mesto, kjer je rojen Brad Pitt

Miley Cyrus: pes

Vsaka tetovaža, ki jo ima Miley Cyrus na svojem telesu, prikazuje stvari, ki jih ima rada. Na njenem komolcu tako lahko vidimo sliko njenega psa. Zanimiva je tudi tetovaža na njenem hrustancu ‒ beseda love, kar pomeni ljubezen, simbolizira njeno željo, da bi poslušala le pozitivne stvari v življenju in se izognila tistim negativnim.

Lady Gaga: miška

Lady Gaga je zaupala, da je tetovažo miške, ki jo ima na komolcu, posvetila sestri Natali. Ko sta bili majhni deklici, jo je Gaga tako tudi klicala. Miška v roki ima iglo, ki predstavlja Natalino ljubezen do oblikovanja oblačil.

Brooklyn Beckham: družinska koda

Najstarejši Beckhamov sin Brooklyn ima tetovažo z močnim sporočilom, in sicer številke predstavljajo datum rojstva njegovih bratov in sester: 02 ‒ Romeo, 05 ‒ Cruise, 11 ‒ Harper.

Megan Fox: Shakespeare

“Vsi se bomo smejali pozlačenim metuljem” (angl. We will all laugh at gilded butterflies) je fraza iz Shakespearove igre Kralj Lear. Kot je Megan povedala, jo ta stavek vedno spomni na to, da mora ostati prizemljena.

Emma Stone: boj z rakom

Emma Stone in njena mama imata na svojem zapestju tetovažo nog ptička, in sicer je njena mama dobila bitko z rakom. Tetovažo je naredil Paul McCartney, navdihnjen pa je bil s pesmijo Blackbird, ki naj bi bila najljubša pesem Emmine mame.

Cara Delevingne: made in england

View this post on Instagram

Made in England! Finally… @bangbangnyc

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Narejena v Angliji je tetovaža, ki jo ima Cara vtetovirano na svojem levem stopalu. S to poslikavo je želela izraziti svoje občutke glede modnega sveta ‒ kot je zaupala, mnogi ljudje se obnašajo do modelov, kot da so lutke ali predmeti. Made in England simoblizira kodo, ker naj bi bila Cara lutka.

Vin Diesel: angel

View this post on Instagram

#xXxThursdays

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel) on

Hitri in drzni je film, ki smo ga verjetno vsi gledali. Spoznali smo Vina in njegovega prijatelja Paula, ki je leta 2013 izgubil življenje v prometni nesreči. Posvetil mu je tetovažo, in sicer angela z očmi.

Ariana Grande: 7 rings

Pred kratim je Ariana Grande posnela hit 7 rings, ki je pristal tudi na prvem mestu lestvice Billboard Hot 100. Zaradi pesmi je naredila tetovažo v kitajskih pismenkah kandži, ki jih uporabljajo tako na Kitajskem kot Japonskem. Njen tatu bi moral predstavljati pesem 7 rings, a naj bi v resnici na njeni dlani pisalo žar. Vsaka pismenka posebej naj bi predstavljala sedemko in rings, a ko besedo združite, naj bi pomenila žar.

shutterstock_676088749 7 dejstev o Kipu svobode, ki turistom ostanejo skrita shutterstock_720619684 Moški izbrali najprivlačnejši del ženskega telesa in ni to kar mislite Slavne osebnosti, ki jih ni več med nami: takšne bi bile zdaj! Slavne osebnosti, ki jih ni več med nami: takšne bi bile zdaj! Zakaj plamenci (flamingi) stojijo na eni nogi? Zakaj plamenci (flamingi) stojijo na eni nogi? ·