fbpx

Mesto tetovaže razkriva veliko o vas: zapestje si tetovirajo občutljivi, vrat pa močni ljudje

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Tetovaže ne predstavljajo le lepotnega dodatka, ampak so tudi odsev osebnosti. Kaj izbira mesta tetovaže govori o vas?

Vsaka tetovaža nosi svojo zgodbo, a ključ do njenega razumevanja ni vedno v risbi, temveč v lokaciji, kjer je vtisnjena v kožo.

Lokacija tetovaže na telesu je kot zemljevid, ki razkriva nevidne poti posameznikovega življenja, njegove vrednote, karakter in pogosto tudi skrite strahove ter želje.

Ali ste se kdaj vprašali, zakaj je nekdo izbral ravno točno to mesto za svojo tetovažo? Ali pa, kaj oseba želi sporočiti svetu s tetovažo na določenem predelu svojega telesa?

Tetovaže so že dolgo prešle mejo preprostega okraska. Postale so oblika umetnosti in izraza, ki presega zgolj estetsko komponento. Vsak košček kože, ki ga izberete za tetovažo, postane svojevrsten manifest osebnosti in karakterja

Poglejmo pomen nekaj mest, kjer se lahko nahajajo tetovaže.

Področje reber

To je zelo nenavaden kraj za tetoviranje, vendar postaja vse bolj priljubljen. Gre za občutljiv del telesa, ki razkriva, da je oseba, ki ima tam tetovažo, močna, pogumna in polna življenja. Poleg tega kaže, da se oseba počuti udobno v svojem telesu in je samozavestna. Na tem mestu se običajno pojavljajo večje in bolj zapletene tetovaže, kar nakazuje na globino osebnosti in razmišljanja.

Foto: envato

Prsti

To so zelo edinstveni ljudje, saj je te tetovaže, tako kot v primeru tetoviranja katerega koli trajno izpostavljenega dela telesa, nemogoče skriti, in lahko vplivajo na poklicno življenje. Kljub temu tistim, ki jih nosijo na takšnih mestih, to ni pomembno, kar razkriva njihovo moč in samozavest. Tetovaže na prstih razkrivajo jedrno osebnost, ki s svojim malim pokaže veliko.

Foto: envato

Ramena in roke

Roke so najpogostejše mesto, ki ga ljudje tetovirajo, in nosijo veliko pomenov. Majhna tetovaža na zgornjem delu rok ali na ramenih razkriva nekoliko previdnega posameznika, v katerem se skriva tudi divja stran. Risbe na srednjem delu roke pogosto nosijo ljudje, ki želijo na neki način pokazati svojo umetniško plat, a ne v celoti, saj imajo še kariero in želijo dajati vtis ‘normalnega’. Tetovaže, ki segajo čez celotno ramo, kažejo, da je oseba brezbrižna do tega, kaj si bodo drugi mislili, in da ji ni treba ničesar skrivati. Želi, živeti po svoje, o posledicah svojih odločitev in dejanj pa ne razmišlja preveč. To so ljudje z izjemno močno samozavestjo.

Tired sexy brunette and sporty young tattooed woman lying and resting after training on exercise mat in gym on skyscraper background.

Podlakti

Ko se tetovirajo ramena ali zgornji del roke, je to veliko lažje skriti kot tetovažo na podlakti, kar razkriva ljudi, ki se ne bojijo pokazati, kako močni so, in so ponosni na to, kaj so tetovirali. Podlakti postanejo “platno” za ljudi, ki želijo pokazati svoje tetovaže in uživati v njih. Všeč jim je, ko ljudje gledajo sliko in razmišljajo o tem, kaj pomeni in kaj razkriva o njih. Motiv bo vedno nekaj, kar bo nakazalo nekaj o njih in globljem pomenu njihovega življenja.

Foto: envato

Blizu zapestij

Tetovaže na zapestju ali okoli njega, imajo običajno globlji pomen kot druge in jih pogosto postavljajo ljudje, ki so šli skozi težko obdobje, morda okrevanje po depresivnem obdobju, uživanju drog in drugih globokih negativnih težavah. To so zelo občutljive osebe. Tetoviranje na zapestju je zelo boleče, in včasih s tetovažo na tem mestu poskušajo skriti brazgotine, morda zaradi samopoškodovanja. Čeprav takšnih brazgotin s tetovažo ni mogoče popolnoma skriti, že sam poskus razkrije sporočilo, kot je: ‘To nisem več jaz, to je moja preteklost.

Stopala in gležnji

Čeprav ima tudi ta vrsta ljudi rada, ko je tetovaža vidna, so vseeno nekoliko bolj sramežljivi in diskretni. Posamezniki, ki si naredijo tetovaže na gležnjih ali stopalih, so pogosto skrivnostni, in ker gre za majhen del telesa, so tetovaže običajno preproste in imajo morda globlji pomen kot velike in dodelane. Ta mesta za tetoviranje so priljubljena med introverti ali ljudmi, ki želijo s tetovažo poudariti, da so nekoga ljubili in izgubili.

Foto: envato

Stegna

Na stegnih si lahko privoščite res velike in razkošne tetovaže, saj je tam več prostora kot na drugih delih telesa. Po drugi strani pa se stegna občasno razkrijejo in skrijejo, zato je pri ustvarjanju vtisa prostor za manipulacijo. Tetovaže na stegnih veljajo za zelo seksi, še posebej, če segajo visoko proti mednožju. Takšne tetovaže ima običajno možnost videti le izbranec, nekdo kot novopečeni ljubimec, zato daje tudi dozo globljega pomena – razkrivanje sebe nekomu drugemu.

Foto: envato

Prsni koš

Na tem delu telesa lahko opazite nekatere najbolje narejene tetovaže, ki se pogosto razširijo tudi na druge dele telesa, kot so vrat, roke, rebra, hrbet … Takšni ljudje so polni sebe, zaupanja in večja, kot je tetovaža, večja je njihova samozavest. To je še posebej očitno pri moških, ki želijo na ženske narediti impresiven vtis.

Foto: envato

Hrbet

Tetovaže na hrbtu so pogosto simbol samih temeljev življenja, ljudje, ki si jih postavijo, pa večinoma izžarevajo nekaj skrivnosti, so drzni in jim ni preveč mar, kaj si drugi mislijo o njih in njihovih tetovažah. Čeprav se domneva, da so tetovaže na hrbtu manj pomembne za tistega, ki jih nosi, ker jih ne more ves čas gledati, temu ni tako – ljudem ni nujno, da nekaj ves čas gledajo, da bi to cenili.

Foto: envato

Vrat

Ljudje, ki nosijo tetovaže na vratu, veljajo za najpogumnejše od vseh, zelo modre in močne. Tisti na spodnji ali zadnji strani vratu razkrivata posameznike, ki se ne bojijo sprejemati pomembnih odločitev in sprejemati težkih odločitev, če čutijo, da je prav. Vrat je izredno boleče področje za tetoviranje, in res morate biti pogumni in potrpeti vso to bolečino za majhno sliko, ki bo tam ostala do konca življenja.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.