fbpx

2024 Audi Q8 in SQ8: svetlobna evolucija in moč elegance še vedno odličnega velikana

Audi predstavlja osveženi model Q8 in SQ8 z laserskimi žarometi in OLED zadnjimi lučmi.

2024 Audi Q8
Foto: Audi

Audi je svojemu vodilnemu SUV-ju - 2024 Audi Q8 - podaril sredinsko posodobitev, ki prinaša bolj sofisticirane luči, nove barve karoserije in obliko platišč.

Ste že kdaj sanjali o avtomobilu, ki bi združeval eleganco, moč in najnovejšo tehnologijo? No, Audi je pravkar presegel vaše sanje z najnovejšim modelom Audi Q8 in SQ8 za leto 2024. Če bi bil ta avto človek, bi bil zagotovo tisti postaven model, ki se pojavi na modni brvi in v trenutku ukrade vso pozornost. In ne, to ni pretiravanje! Audi je modelom Audi Q8 in SQ8 vselej postavljal določena merila v segmentu lepota!


2024 Audi Q8, ki je na trgu že pet let, je doživel osvežitev. Kljub temu, da je bil na voljo od leta 2018, se še vedno počuti sveže in moderno. Vendar pa je Audi menil, da je čas za nekaj sprememb, da bi se lahko kosali z modelom BMW X6 iz leta 2024. Ali pa BMW X7.
Foto: Audi
Foto: Audi

Največje spremembe opazimo na prednjem delu, kjer ima Singleframe maska zdaj oktagonalne elemente. Zanimivo je, da je Audi spremenil masko tako, da se ne razlikuje samo od modelov z oznako A, ampak tudi poudarja, da je na vrhu hierarhije.

Ampak prava revolucija se skriva v lučeh. Model 2024 Audi Q8 ima LED žaromete visoke intenzitete, ki jih je mogoče nadomestiti z matrično LED postavitvijo. Poleg tega so na voljo HD Matrix LED žarometi z lasersko lučjo za dolge luči, ki se samodejno vklopijo pri 70 km/h (43,5 mph).

Foto: Audi

Zadaj Audi uvaja OLED tehnologijo v zadnje luči, ki posnemajo model A8 in manjši križanec Q5. Te luči ne ponujajo samo običajnih sekvenc prihoda in odhoda, ampak tudi varnostno funkcijo. Ko se avto približa na razdaljo 2 metra (6,6 ft) od nepremičnega Q8, se vsi OLED elementi samodejno aktivirajo.

Foto: Audi Ko stopite v notranjost Audi Q8, vas takoj objame občutek prestiža in sodobnosti. Kabina je zasnovana z mislijo na voznika, kjer vsak detajl služi svojemu namenu. Ergonomsko oblikovani sedeži ponujajo vrhunsko udobje tudi na daljših potovanjih, medtem ko kakovostni materiali, kot so finega zrnatega pepela, ogljikovih vlaken in aluminija, dodajo pridih razkošja. Osrednji zaslon na dotik je intuitiven in omogoča enostaven dostop do vseh funkcij avtomobila. Z devetimi dekorativnimi vložki in novimi možnostmi oblazinjenja je vsak Audi Q8 prilagojen željam lastnika. Ne glede na to, ali se odločite za klasično usnje ali sodobne tekstilne materiale, je občutek v kabini vedno ekskluziven. Zvočna izolacija je na vrhunski ravni, kar zagotavlja tiho in mirno vožnjo, ne glede na zunanje pogoje. Prostornost in funkcionalnost se združujeta v harmoniji, kar naredi vsako vožnjo v Audi Q8 resnično posebno izkušnjo.

Kar se tiče motorja, v Evropi bo Audi prodajal model 2024 Q8 kot 55 TFSI z 3,0-litrskim bencinskim motorjem. Ta šestvaljni motor proizvaja 335 konjskih moči in 500 Nm (369 lb-ft) navora.

Audi SQ8 pa se ponaša z večjim 4,0-litrskim V8 bencinskim motorjem z impresivnimi 500 konjskimi močmi in 770 Nm (568 lb-ft) navora.

Audi je znova dokazal, da zna združiti eleganco, moč in inovacije v enem avtomobilu. Modela Q8 in SQ8 za leto 2024 sta prava mojstrovina, ki bo zagotovo pritegnila pozornost ljubiteljev avtomobilov po vsem svetu.

 

Dodatne Informacije

audi.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.