kraljeva družina
V zraku · buzz buzz

Večina se na potovanje pripravi s pakiranjem in zalogo dobrih knjig. Če se vam že to zdi včasih čisto dovolj zapleteno, potem ne želite biti v čevljih britanske kraljeve družine, ki se na potovanje pripravlja tudi do šest mesecev. Kraljeva turneja pogosto predstavlja logistično moro, največji izziv pa so nedvomno točnost, varnost in skrb, da vse teče kot po maslu. Kaj je torej potrebno, da se to glamurozno potovanje razume za uspešno? Tukaj je šest presenetljiv dejstev o potovanjih britanske kraljeve družine.

6 presenetljivih dejstev o potovanjih britanske kraljeve družine:

1. Varnost je na prvem mestu.

Poročevalec za Telegraph Gordon Rayner, ki se je udeležil 20 kraljevih turnej, pravi, da ima vsak član kraljeve družine svoj varnosti protokol. Z njimi vedno potujeta zdravnik in varnostniki, a vsaka posadka ni nujno tako velika. William in Kate imata po navadi ob sebi manjše število osebja (v Los Angeles sta jih vzela le 7, v Avstralijo 11 in v Kanado 12).

2. To niso počitnice.

Večina nas na potovanje gleda kot na počitnice ali dopust, a za člane kraljeve družine je to bolj ‘službena’ obveznost. Čeprav se zdi potovanje v zanimive države in srečevanje raznih predsednikov držav kot sanjsko življenje, jim tisti, ki so jim bolj blizu, tega ne zavidajo. Rayner pravi, da obiski znamenitosti in zgodovinskih krajev trajajo 40 minut in zelo možno je, da se na ta kraj kraljeva družina nikoli več ne bo vrnila.

3. Skrita zaloga alkohola

Rayner je razkril, da princ Charles in Camilla Parker-Bowles občasno vzameta s seboj tudi svoj alkohol in z njim ‘začinita’ pijače. Njuni varnostniki tako na skrivaj prenašajo alkoholno pijačo – gin in tonik zanj ter rdeče vino zanjo.

PREBERITE ŠE: Bizarna pravila, ki jih mora upoštevati britanska kraljeva družina

4. Z njimi potuje celotna palača.

Čeprav osebje, ki potuje s kraljevo družino, ni vedno enako, se na vsaki kraljevi turneji vedno znajdejo ‘znani obrazi’. Kate vzame s seboj osebno frizerko Amando Cook Tucker, osebno tajnico Rebecco Deacon in kraljevo varuško Mario Tereso Turrion Borrallo. Prav tako se na turnejo odpravijo šefi za službo za javnost ter osebni tajniki.

5. Člani britanske kraljeve družine imajo posebno prtljago z monogrami.

Kraljevi člani imajo prtljago v točno določeni barvi in seveda z monogrami. Princ William ima tako na prtljagi črko W in krono. Prav tako ima vsak član kraljeve družine za prtljago svojo barvno oznako, da se ve, komu pripada.

6. Tudi njim ne uide kontrola prispelih potnikov na letališčih.

Čeprav članom kraljeve družine res ni treba stati v dolgi vrsti, morajo še vedno skozi mejno kontrolo, kjer jim pregledajo potne liste. Le en član kraljeve družine ne potrebuje potnega lista, in to je kraljica Elizabeta. Čeprav je deležna posebne obravnave, njeno identiteto na letališčih preverijo.


Najbolj vplivne fotografije vseh časov Time – najbolj vplivne fotografije vseh časov Najlepši primeri ulične umetnosti Ulična umetnost kot dodana vrednost – ko grafiti polepšajo mesto Jubel - skrivnostno potovanje Jubel: stran za organizacijo potovanj, ki vas odpelje na skrivnostno destinacijo corona Komu je svoje premoženje zapustil ustanovitelj Corone? · · · ·