Veličastne pokrajine na Zemlji, ki se zdijo neresnične

Vulkanski krater Dallol v Danakilski depresiji v Etiopiji leži nekaj deset metrov pod nadmorsko višino.

Narava je čudež in ničesar ne ustvari brez razloga. Zbrali smo veličastne pokrajine na Zemlji, za katere se na trenutek zdi, da jih lahko najdemo na nekem drugem planetu.

“Veličastne pokrajine nas na blag način prisilijo k temu, da se sprijaznimo z omejitvami, na katere bi se sicer v vsakdanjem življenju odzvali z jezo ali skrbmi. Ni samo narava ta, ki se nam noče ukloniti. Tudi človeško življenje je neobvladljivo, a morda nas prav širina naravnih prostranstev najlepše in najbolj spoštljivo opozarja na vse, kar nas presega. Če nekaj preživimo v njih, nam bodo morda pomagala lažje sprejeti prelomne, nedoumljive dogodke, ki nam grenijo življenje,” je čudovito ubesedil britanski avtor in televizijec Alain de Botton.

Tokrat vas v naši galeriji peljemo na vse konce sveta. Najprej na Madagaskar po prizor čudovitega Kamnitega gozda, nato v Brazilijo k stiku dveh voda v Amazonskem gozdu, pa do rumeno-zelenega vulkanskega kraterja Dallol v Etiopiji in v stožčasto pokrajino Kapadokija v Turčiji. In še marsikaj osupljivega boste videli. Oglejte si galerijo.

Galerija: Pokrajine na Zemlji, ki se zdijo neresnične

 

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam na enodnevni izlet pozimi?