Valamar Collections Marea Suites, Poreč
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Čeprav bi nekateri izmed teh hotelov morali odpreti že lani, vse kaže, da bodo svoja vrata za goste odprli šele letos. Privlačni in luksuzni hoteli se bodo odprli po celi Hrvaški, mi pa smo izbrali tiste najimpresivnejše, ki jih preprosto ni moč spregledati. Nekateri bodo namreč pravo čudo.

Katerih 7 impresivnih hotelov se bo na Hrvaškem odprlo v 2019?

Hotel Park, Rovinj

Hotel Park naj bi prve obiskovalce sprejel že lani, a se bodo vrata zares odprla aprila 2019. Gre za 600 milijonov kun (okoli 80 milijonov evrov) vredno investicijo, hotel pa se bo pohvalil s 5 zvezdicami. Imel bo 209 hotelskih sob in 6 restavracij. Za tem slavnim projektom sicer stoji prestižni arhitekturni studio 3LHD.
maistra.com

Hilton Garden Inn, Zagreb

Nedavno se je v Zagrebu odprl hotel Canopy by Hilton, letos pa se na Hrvaškem odpira še en hotel iz družine Hiton, in sicer Hilton Garden Inn. Datum otvoritve še ni znan, tudi videz hotela ne, ve pa se, kakšna je naložba v hotel: 75 milijonov kun (okoli 10 milijonov evrov). Hotel bo namenjen širši javnosti, nahajal pa se bo v bližini nakupovalnega centra Green Gold Centar v Zagrebu.
hilton.com

Valamar Collections Marea Suites, Poreč

Luksuzni družinski hotel na peščeni plaži bo stal na mestu bivšega naselja z apartmaji. Goste bo od čudovite plaže ločilo le nekaj korakov, sam hotel pa bo imel kup dodatnih vsebin, ki bodo idealne za družine z otroki, ki si želijo od počitnic nekoliko več.
valamar.com

The Palace Hvar Hotel

Glede na informacije bo to edini heritage hotel na Hvaru, imel pa bo 50 luksuzno opremljenih sob ter številne dodatne ugodnosti. Otvoritev je predvidena v 2019, projekt, ki je v lasti Sunčanog Hvara, pa je vreden 150 miljonov kun (okoli 20 milijonov evrov).
suncanihvar.com

Hotel Ambasador, Split

To je ena najpomembnejših naložb za Split. Novi Ambasador bo imel 101 sobo in apartma, v hotel pa bo vloženih 17 miliijonov evrov. Za projektom sicer stoji arhitekt Neno Kezić, lastnik hotel pa ni nihče drug kot Klaus Alex Birkenstock, svetovno znani proizvajalec istoimenske obutve.

Hotel Roxanich, Motovun

To je še projekt, ki je bil napovedan za leto 2018, in sicer kot hotel in vinska klet Roxanich v Motovunu. Roxanich Heritage Wine hotel naj bi svoja vrata naposled le odprl letos, poudarek pa bo predvsem na krasni vinski kleti. Hotel bo imel 28 sob in 4 apartmaje.
roxanich.hr

Hotel Bellevue, Dubrovnik

Ta hotel bo doživel popolno prenovo, investitorji pa naj bi po načrtih vložili 400 tisoč kun na sobo (okoli 54 tisoč evrov). Gre za eno večjih hotelskih investicij, hotel pa naj bi bil narejen po idejah portugalske oblikovalke Terese Prego. Svoja vrata bo gostom odprl spomladi 2019.
adriaticluxuryhotels.com

Samo za pogumne Oddih, ki si ga lahko privoščijo samo pogumni! 15403471_216418438806020_2503267198223515648_n 14 fantastičnih zgradb, za katere se zdi, da so z drugega planeta Družinski dom Mars. Luksuzni domovi na Marsu, v katerih bomo živeli, ko pobegnemo iz Zemlje 1861051_dbox_fosterpartners_thetulip_aerial_841434 Sredi Londona naj bi kmalu zrasel 305 metrov visok tulipan