7 napak, ki jih delaš pri uporabi suhega šampona.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Suhi šampon je čudežni kozmetični izdelek, ki dela čudeže, le če ga pravilno uporabljaš. Zaradi nepravilne uporabe si lahko videti, kot da si ravnokar belila stene ‒ tvoji lasje bodo polni lusk, ki so podobni prhljaju. In tega nočeš.

Vsem se tu in tam zgodi, da nimamo časa, da bi si umili lase, zato je suhi šampon res čudežen pripomoček, ki nas reši takrat, ko je najhuje. Verjemi, nihče si ne želiti hoditi okoli po svetu z lasmi, s katerih se cedi maščoba.

S suhim šamponom boš začasno rešila problem mastnih las, a tudi nepravilna uporaba tega kozmetičnega izdelka lahko naredi škodo. Bodi pozorna na teh 7 napak, ki jih delaš pri uporabi suhega šampona, če ne želiš doseči ravno nasprotnega učinkaizsušene lase.

April Franzino s spletne strani GH vam svetuje, na kaj morate biti pozorni pri uporabi suhega šampona.

1. Suhi šampon nanašaš preblizu korena.

Če želiš enakomerno porazdeliti suhi šampon po laseh in se izogniti belim lisam, moraš suhi šampon razpršiti dva do tri centimetre stran od korena las, da preprečiš, da se lasje zlepijo.

2. Pretiravaš z nanosom suhega šampona.

Če imaš mastne lase, lahko majhen odmerek suhega šampona naredi čudež. Če boš pretiravala, se bodo tvoji lasje obarvali. Vedno nanesi malo suhega šampona, počakaj nekaj minut in ga dodaj, če meniš, da so tvoji lasje še vedno mastni.

3. Suhi šampon nanašaš na napačen del las.

Suhega šampona naj ne bi nanašala povsod po glavi ‒ nanesti ga moraš na koren, kjer so lasje ponavadi tudi mastni. Konice ponavadi niso mastne, zato tam suhega šampona ne nanašaš, sicer bo izsušil lase in bodo videti kot slama.

4. Pozabiš vmasirati suhi šampon po nanosu.

Ni dovolj, da na lase naneseš suhi šampon, temveč ga moraš tudi vmasirati v koren.

5. Uporabljaš napačno barvo suhega šampona za svoj odtenek las.

Če imaš rjave lasje in uporabljaš šampon za svetle lase, se lahko zgodi, da si videti, kot da si po laseh nanesla kredo. Izberi suhi šampon, ki se poda tvoji barvi las.

6. Suhi šampon takoj obrišeš po nanosu.

Ni dovolj le, da naneseš suhi šampon na lase, temveč počakaj, da lasje absorbirajo izdelek. Nato ga vmasiraj v lasišče in skrtači lase. Suhi šampon lahko naneseš kadarkoli, a najboljši učinek naj bi bil, če ga naneseš tik pred spanjem, ker bodo lasje bolje absorbirale izdelek.

7. Suhi šampon uporabljaš vsak dan.

Med tednom, preden ponovno opereš lase, je suhi šampon rešitev, vendar prepogosta uporaba suhega šampona zlepi lase skupaj. Lasje morajo dihati, zato naj ga ne bi uporabljali prepogosto.

Bi morali prej opraviti trening z utežmi ali kardio vadbo? Bi morali prej opraviti trening z utežmi ali kardio vadbo? 5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke 5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke Ženska lepota 2019: 8 vročih barv lakov za pomlad Ženska lepota 2019: 8 vročih lakov za pomlad Ta nenavadna sestavina naj bi izboljšala tvoj spanec. Ta nenavadna stvar naj bi izboljšala tvoj spanec ·