fbpx

Skrivnostna dejstva, ki dokazujejo, kako osupljivo je žensko telo

V antični Grčiji so verjeli, da so ženske posebna vrsta, ki se razlikuje od moških ‒ njihova telesa naj bi bila drugačna, imele naj bi tudi drugačne vrline. Številne skrivnosti iz tistega časa so se ohranile do dneva današnje in raziskovalci so jih razvozlali – to so skrivnostna dejstva, ki dokazujejo, kako osupljivo je žensko telo.

Kljub temu, da živimo v modernejših časih, so se ohranile številne misterije, povezane z ženskim telesom. Našli smo številne raziskave, ki bodo razvozlale vsako skrivnost.

Skrivnostna dejstva o ženskem telesu …

Jutranja slabost naj bi bila dobra.

Znanstveniki z Univerze v Koloradu so ugotovili, da je jutranja slabost med nosečnostjo rezultat boja telesa proti toksinom, ki bi morebiti okužili zarodek. Slabost naj bi pomenila tudi, da je otrok močan in obstaja manjša verjetnost, da bi prišlo do splava.

Ženske lažje prenašajo visoke tone.

Že od otroštva ženske lažje prenašajo visoke tone. Mati lahko razloči jok svoje teden stare dojenčice od drugih dojenčkov. Ta spretnost je koristna tudi pri prepoznavanju, kdaj oseba lažeženska lahko prepozna vsako spremembo v glasu, ki nastane pri laganju.

Ženske so ‘pametnejše’.

Moški možgani naj bi bili večji, ženske pa naj bi dosegale za 3 odstotke boljše rezultate na inteligenčnih testih. Zaradi drugačne strukture malih možganov so ženske uspešnejše pri večopravilnosti ‒ to področje možganov naj bi imelo približno 30 odstotkov več živčnih povezav.

Kontracepcijske tablete naj bi vplivale na privlačnost.
Kontracepcijske tablete naj bi vplivale na privlačnost.

Kromosom X je odgovoren za imunski sistem.

Znanstveniki z Univerze v Gentu so ugotovili, da kromosom X, ki je odgovoren za določanje ženskega spola otroka, ima več mikro-RNA ‒ ta naj bi ojačal imunski sistem in zmanjšal tveganje za nastanek raka.

Ženske lažje prebolijo bolezen.

Maya Saleh je ugotovila, da je estrogen, ki je pri ženskah prisotnejši kot pri moških, odgovoren za zatiranje vnetnega procesa, kar pomeni, da se ženske hitreje in lažje soočajo z boleznimi. Estrogen prav tako upočasni staranje telesa, zato je bolj verjetno, da bodo ženske dalj časa živele.

PMS se spreminja z leti.
PMS se spreminja z leti.

PMS se spreminja z leti.

Verjetnost, da bi imela ženska PMS, je največja v najstniških letih in po 40. letu ‒ takrat naj bi se zgodile največje hormonske spremembe. PMS naj bi se izražal v glavobolih, spremembah na koži in bolečinah v mišicah.

Kontracepcijske tablete naj bi vplivale na privlačnost.

Znanstveniki so ugotovili, da se moški prej vzburijo, če je ženska plodna ‒ v tem smislu, da ne uporablja kontracepcije, ki bi zavirala oploditev. Vzburijo se zaradi vonja.

Ženska se enako vzburi ob pomisli na hrano ali partnerja.

V ženskih možganih se bo ‘osvetlil’ isti del možganov, ko bo pomislila na hrano ali partnerja. To naj bi bilo še bolj izrazito med nosečnostjo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.