Mame, hvala vam za vse: tako je videti 10 cm odprt maternični vrat
V zraku · buzz buzz

Si lahko vzamemo minuto tišine, da se poklonimo čudežem, kot sta nosečnost in porod?

Ženske so neštetokrat dokazale, da je njihovo telo zmožno številnih stvari. In čudež narave, ki se mu reče porod, je največji podvig, ki ga je živo bitje kdajkoli izkusilo.

Družba pogosto jemlje nosečnost za samoumeven čudež, ki je naraven in bi se z njim morala srečati čisto vsaka ženska. In redkokdo razume, s kakšnimi procesi se noseča ženska srečuje.

Če ste se kadarkoli vprašali, kako se žensko telo pripravlja na porod, potem nadaljujte z branjem. In naslednjič, ko boste slišali nosečnico pritoževati se, se ji poklonite in ji izpolnite vsako željo.

Na družbenem omrežju Facebook je svet osupnila fotografija, ki prikazuje, kako je videti 10 cm odprt maternični vrat. Ameriška porodnišnica SCV Birth Center, ki nudi individualno skrb za noseče ženske in možnosti poroda tudi na domu ali v bazenu, v učne namene uporablja leseno ploščo kot orodje za prikaz, koliko se pred in med porodom razširi maternični vrat.

Matere, ki so že rodile, vedo, da telo potrebuje nekaj časa, da se maternični vrat odpre do 10 cm. Vsaka ženska je drugačna, kar pomeni, da ni nujno, da bo njeno telo uspelo doseči želene centimetre. Aktivni porod naj bi se v popolnem primeru začel, ko se maternični vrat aktivno širi v centimetrih od 1 cm do 7 cm. Prehodna faza naj bi bila med 7 cm in 10 cm. In otrok je že tu! Seveda stvari v teoriji zvenijo preprosteje, kot v resnici so. Če ste že rodili, vam lahko rečemo zgolj BRAVO!

KAKO JE VIDETI 10 CM ODPRT MATERNIČNI VRAT?

Surova resnica: kaj so otrokom govorili pred 30. leti in kaj jim govorijo danes Surova resnica: kaj so otrokom govorili pred 30. leti in kaj jim govorijo danes Na vadbo lahko pozabiš: ta stvar maščobo preoblikuje v "radiatorčke" Pozabi na vadbo: ta stvar iz maščobe oblikuje “radiatorčke” Ne boš verjela: situacije, ki spravijo v jok tudi največjega “frajerja” Trenutki, ki spravijo v jok tudi najmočnejšega moškega Po tem jih prepoznaš: slabe lastnosti, ki jih imajo le nadpovprečno pametne osebe Po tem jih prepoznaš: slabe lastnosti, ki jih imajo le nadpovprečno pametne osebe ·