shutterstock_282203414
V zraku · buzz buzz

Kakšna je ta posebna moč?

Ni nič kaj nenavadnega ali čudežnega. Govorimo o samoobvladovanju. Torej, kako se odzovete v različnih okoliščinah, da ohranite ravnovesje med tem, kar morate, in tistim, kar si želite.

Bodite drugačni kakor drugi, ohranite nadzor nad svojimi mislimi na spodaj navedene načine!

Ne izpostavljajte se – bodite premišljeni!

“Vse vem je oseba, ki ve vse, samo tega ne, kako moteča je.” – Demitri Martin
Če ste zelo inteligentna oseba, ni nič narobe s tem, da to pokažete drugim, ampak po navadi ljudje ne marajo inteligentnih ljudi, saj se ob njih izraža njihova nesposobnost. Pustite drugim ljudem pozornost, naj se zdijo sami sebi pomembni. Gibajte se v tišini. Ljudje večinoma nočejo vedeti, kako je nekdo inteligenten, želijo vedeti le, kako jim lahko oseba v življenju koristi.

Uprite se skupinskemu razmišljanju – bodite vi!

“Norost je pri posameznikih redka – v skupinah, strankah, narodih in zgodovinskih obdobjih pa je pravilo.” – Friedrich Nietzsche
Vaša identiteta temelji na različnih dogajanjih, zgodbah, prepričanjih, ki si jih ponavljate skozi življenje in postanejo del vaše osebnosti. Še zlasti se to izraža, če ste del kakšne skupine, saj se morate prilagoditi njenim pogledom na življenje. Ne smete imeti svojih, ki odstopajo od njenih stališč. Dobra primera sta vera in politika.
Poglejte na dogodke skozi objektiv svoje individualnosti. Ne glede na to, v katero skupino spadate, so izkušnje, spomini in čustva, ki jih imate, samo vaši.

Nehajte skrbeti, kaj ljudje mislijo o vas – živite!

Želite vedeti odličen trik, da se ne boste več obremenjevali s tem, kaj si o vas mislijo drugi ljudje? Preberite knjigo o vesolju Stephena Hawkinga Kratka zgodovina časa. “Naše sonce je le ena od sto tisoč milijonov zvezd, ki sestavljajo našo galaksijo.” Zdaj pomislite na svoje mesto v vesolju. Zakaj ste tako zaskrbljeni nad tem, kaj se bo zgodilo ali kaj si bodo drugi mislili? Ali boste dovolili drugim ljudem – neskončno majhnim koščkom obstoja v celotnem spektru vesolja –, da vam bodo preprečili, da bi živeli svoje življenje tako, kakor si ga želite?

Nehajte prelagati krivdo – sprejmite in odpustite!

“Če je pod vašim nadzorom, zakaj to počnete? Če je to pod nadzorom nekoga drugega, koga potem krivite? Atome? Bogove? Neumno. Ne krivite nikogar.” – Mark Avrelij
Zakaj je tako težko sprejeti dejstvo, da ste za vsako situacijo v življenju odgovorni sami? Ker bi s tem prizadeli svojo samopodobo; lažje vam je, če krivdo prenesete izven sebe, na nekoga drugega. A zaradi tega se ne počutite bolje, kajne? Strah, jeza, nezadovoljstvo so še vedno v vas. Ne krivite drugih. V sebi imate sposobnost, da priznate svoje pomanjkljivosti in prevzamete odgovornost za nastali položaj. Odpustite sebi in drugim.

Ne čakajte, da lahko govorite – poslušajte.

“Večina ljudi ne posluša z namenom, da bi razumeli; poslušajo z namenom, da odgovorijo.” – Stephen Covey
Če pustite drugim, da govorijo, jih poslušajte in se odrecite svoji potrebi, da skočite v besedo. Ljudje radi govorijo. Pustite jim. Medtem ko se pogovarjajo, poslušajte. Če resnično poslušate, vam bodo podali vse informacije, ki jih želite vedeti – svoje upanje, strahove, želje, potrebe – vse. Samo sedite in poslušajte.
Dali jim boste občutek, da ste odličen sogovornik in nekdo, ki mu lahko zaupajo, četudi komaj govorite – samo ponovite, kar so povedali, in jim postavite vprašanje, zaradi katerega bodo še naprej govorili.

Ne dopustite, da vas želje potegnejo v napačno smer – bodite razumni!

“Tisti, ki imajo malo želja, so bolj mirni, brez skrbi ali strahu.” – Buda
Ste preveč ambiciozni? Tekmovalni? Se nenehno primerjate z drugimi? Kadarkoli naredite nekaj, česar v resnici ne želite, a to vseeno naredite, ker mislite, da vam bo to pomagalo pridobiti nekaj, kar si želite – da boste uspešnejši kakor so drugi –, pozabljate nase in svoje osebno življenje. Naj vas želja po uspehu ne stane ljubezni in življenja. Opomnite se, da ste lahko zadovoljni s tem, kar imate, to sekundo.

Ne jemljite vsega tako resno – uživajte v dnevu – zdaj!

Prenehati jemati vse tako resno. Osredotočite se na svojo kariero, toda ne imejte kariere za svoje življenje. Brezskrbno preživljajte čas s prijatelji in družino. Delajte napake. Odpuščajte. Ljubite.

Stiskanje volana življenja vam daje iluzijo, da imate nadzor nad vsem. V resnici ga nimate. Če to verjamete ali ne. Nimate! Samo živite. Živite zdaj, kajti jutri morda nikoli ne pride!

richard-brutyo-xvYxGcwFvuE-unsplash Dokazano: če imaš psa, mačko, ribice, konja … si boljša oseba! shutterstock_1328432270 Na sanjskem irskem otoku iščejo dva prijatelja, ki bi tam živela brezplačno in skrbela za kavarno! mesut-kaya-bCwgFb-llPs-unsplash copy Potovanja ti bodo za vedno spremenila življenje, in to je 7 načinov, kako! ana-azevedo-XcUJUO2AqVA-unsplash (1) Premikanje ure 2020: kdaj je premik ure na poletni čas 2020 in kdaj je premik ure na zimski čas 2020?