christopher-campbell-107917-unsplash
V zraku · buzz buzz

Edina stvar, ki jo lahko v življenju nadzoruješ, si ti sam. Lahko nadzoruješ svoje odločitve, vedenje in reakcije – ampak to je to. Reševanje težav drugih ali pa analiziranje vsakega dela pogovora te bo čez čas pošteno izčrpalo. Zato moraš teh 7 stvari, nad katerimi v življenju nimaš nadzora, pustiti za sabo.

Nad temi 7 stvarmi v življenju nimaš nadzora, zato je prav, da jih pustiš za sabo.

Sprememba

Po eni strani je sprememba, ki povzroči, da se vse obrne na glavo (tudi dobre stvari), nekaj najhujšega v življenju, po drugi strani pa je ravno to lepota življenja. Čeprav si želiš, da bi lahko obvladal čas, ga ne moreš. Vsak dan je nov dan in priložnost, da ustvariš nepozabne spomine. V resnici se moraš naučiti plavati s tokom in na vse spremembe gledati kot na priložnost, da ustvariš nekaj novega in razburljivega.

Vreme

Včasih se zbudiš v sončen dan, spet drugič v dež in sneg. Tvoji načrti, da bi dan preživel na plaži, se izjalovijo, morda boš moral preskočiti kavo, da počistiš sneg z avta. Najprej boš občutil frustracijo in se pritoževal, a ne pusti, da ta občutek nadvlada tvoj dan, saj na vreme nimaš vpliva. Poskusi kar največ ustvariti iz deževnega dne in poskusi najti svetlo stran. Tudi dež mora enkrat prenehati, kajne?

Promet

Vedno bodi pripravljen, da lahko obstojiš v prometu. Včasih na takšne situacije pač ne moreš vplivati. Čakanje je lahko grozno, a to še ne pomeni, da mora biti takšno tudi tvoje počutje.

Preteklost

Preteklost je preteklost. Ne moreš je spremeniti, in nimaš vpliva na to, kar se je zgodilo. Ko odraščaš, se tudi česa naučiš in naučiti se moraš stvari pustiti za sabo. Preteklost lahko boli, je pa tudi res, da je pomembno prav to, kar mi naredimo z njo. Lahko se odločiš, da grde spomine pustiš za sabo ali pa jih s sabo nosiš za vedno. Poskrbi, da stvari resnično delaš zase in da si to, kar si v tem trenutku, in ne to, kar si bil nekoč.

Prihodnost

Tudi prihodnosti ne moreš nadzorovati. Lahko poskusiš s petletnim načrtom ali pa sproti določiš vsak korak. A v resnici boš na poti naletel vsaj na eno stvar, ki ni v tvojem načrtu. Morda se boš zaljubil ali pa nepričakovano našel mesto, ki ga boš z veseljem imenoval dom. Morda spremeniš kariero ali pa se odločiš, da slediš svojim najbolj divjim sanjam. To so nepričakovane stvari in, iskreno povedano, tudi najboljše.

Mnenje drugih

Morda si v razmerju z osebo, ki je naenkrat začela čutiti drugače, ali v pogovoru, kjer se druga oseba s tabo ne strinja. Ure in ure se trudiš te osebe prepričati, da bi stvari videle drugače, a v resnici na to nimaš vpliva. Nauči se stvari pustiti za sabo in se raje osredotoči na svoje odzivanje v podobnih situacijah.

Sreča drugih

Čeprav si želiš, da bi bili tvoji prijatelji in družina srečni, tudi na to čisto zares nimaš vpliva. Seveda jih lahko kako razveseliš, a na dolgi rok je na njih samim, da tisto grimaso obrnejo v nasmeh. Pusti njihove težave za sabo in se raje osredotoči na lastno pozitivnost. Pomagaj jim najti svetlo stran življenja, nato pa se umakni in zaščiti svoj mir.

Če boš vedno igral vlogo usode, se boš izčrpal. Zavedaj se, da si človek, in kjer se le da, sebe postavi na prvo mesto. Na svojih plečih nikar ne nosi cele teže sveta in se nauči, da za sabo pustiš tiste stvari, ki jih ne moreš nadzorovati.

gardie-design-social-media-marketing-563667-unsplash V teh šestih državah imajo zaposleni neverjetno dolge odmore za malico BeFunky Collage 15+ stvari, ki so bistveno večje, kot se nam zdijo na prvi pogled Uspešen otrok. Tako so danes videti ljudje z najbolj znanih memov na svetu, ki smo jih vsi uporabljali 7 misterioznih duševnih motenj, ki so jih sposobni naši možgani. Skrivnostne duševne motnje, ki so jih sposobni naši možgani · ·