radu-florin-FA5dZ0gUqRc-unsplash
V zraku · odnosi

Če veste, kaj je v zakonu zaželeno in kaj ne, bo vaše zakonsko življenje veliko lažje!

To morata vedeti oba partnerja, saj to v zdravem partnerskem življenju NI DOVOLJENO!

Ne ponižujte partnerja

Ne dovolite si, da partnerju ali partnerki rečete, da je neuporaben, ker “sedi doma, vi pa delate”. Nikoli ne govorite partnerju ali partnerki, da premalo zasluži, da slabo dela. Skozi življenje morata iti skupaj. Naj vsak od vaju dela tisto, kar mu gre bolje in hitreje od rok, pa bosta videla, kako daleč bosta prišla. Pomagajata drug drugemu, vajin cilj pa naj bo dobrobit vajine zveze oziroma vajine družine.

Ni dovoljeno, da prevarate partnerja in se mu lažete

Zaupanje je zelo krhka stvar. Ko ga enkrat zapravite, je to to. Poti nazaj ni. Ena majhna razpoka lahko ustvari veliko večje razpoke, te pa uničijo zakonsko in partnersko življenje.

Ne morete samo vzemati, a nič dajati

Skupaj sta, da bi oba prejemala in dajala, se dopolnjevala in si bogatila duši. Nemogoče je nekoga razvaditi z ljubeznijo. Ne morete postati šibki, če ljubite. Odprite srce svojemu partnerju. Naj vajini otroci vidijo, kaj je ljubezen. Objemite tudi njih, da boste vsi skupaj postali močnejši in srečnejši.

Ne morete pričakovati, da ne bo prišlo do težav

Težave so sestavni del življenja in popolnoma nesmiselno je, da pričakujete, da boste celo življenje preživeli v harmoniji. Pot od “jaz” do “midva” je težka! Rešite se egoizma, naučite se sprejemati partnerja in nikakor ga ne poskušajte spreminjati. Naučita se, kako živeti drug z drugim.

Ne morete zapustiti partnerja, ko je bolan, in preprosto oditi

Naj gre za prehlad, gripo, resno fizično ali mentalno bolezen, ne smete oditi. Seveda je lažje obrniti hrbet in se posvetiti lepim stvarem, preživeti cele dneve na Instagramu ali gledati serijo, vendar pa se ljubljene osebe ne zapusti! Vaša dolžnost, dolžnost kot osebe je, da drugemu prisluhnete, ko ima težave. Zato za trenutek pozabite na svoje želje in bodite zraven partnerja, ki vas potrebuje.

Ne postavljajte vseh drugih pred partnerja

Mož in žena sta eno in drug drugemu bi morala biti na prvem mestu. Ne morete dati prednosti karieri, hobijem, prijateljem. Družina vama mora biti na prvem mestu. V ljubezni namreč ni hierarhije.

Ne morete biti srečni, je če vaš partner nesrečen

Skupaj morata graditi odnose, v katerih se oba počutita dobro. V partnerstvu, v vajini družini je treba najti srečo. Vse drugo je v življenju bonus!

jonathan-borba-QT3LZgOP7Hc-unsplash 15 citatov, ki vama bodo pomagali ohraniti srečo v zakonski zvezi in se izogniti ločitvi toa-heftiba-dtdqGOY8sOQ-unsplash Če nekoga resnično ljubiš, spoštuješ stvari, ki jih ima tvoj partner rad! roberto-nickson-GA8tNY5jh7U-unsplash Ženska, vredna vsakega moškega: za takšno damo norijo vsi moški! daniel-j-schwarz-YtY724tdl7Y-unsplash Nikogar, ki ti je v življenju namenjen, ne rabiš loviti! · ·