AmazonPrimeVideo-com_HiRes1
V zraku · Amazon

Amazon Prime Video je resna Netflixova konkurenca, pravzaprav je še boljši! Ne samo, da boste na njem našli resnično bogato zakladnico filmov in serij, ampak boste zraven dobili še številne druge ugodnosti, ki vam jih, roko na srce, ne ponuja nobena druga platforma za pretočne vsebine (VOD). Za vas smo pobrskali za 8 triki, ki še dodatno izboljšajo izkušnjo gledanja multimedijskih vsebin na Amazon Prime Videu. Uživajte!

Še ne veš, kaj je Amazon Prime Video? Amazon Prime Video je del članstva Amazon Prime – največjega shopping kluba na svetu, slednji pa avtomatično omogoča izjemne nakupne priložnosti. Te so povezane z velikimi popusti (Amazon Prime Day) in brezplačnim hitrim pošiljanjem izdelkov. Poleg tega obstajajo tudi posebne dnevne ponudbe, kjer se na dnevni ravni v vseh kategorijah pojavljajo ekskluzivne ponudbe z izjemnimi popusti, seveda rezervirane le za člane Amazon Prime. Vendar Amazon Prime ne pomeni le posebnih nakupnih ugodnosti. S članstvom v Amazon Prime dobite tudi dostop do ene največjih knjižnic filmov in serij na svetu, Amazon Prime Video. In to članstvo je kar 30 dni brezplačno, kar pomeni, da lahko 30 dni brez skrbi gledaš vse te izvrstne serije in filme! A ni to super? Če boš v 30 dneh prišel do konca svojega seznama “must see” serij ali filmov, ti predlagamo, da si nastaviš opomnik, s katerim 29. dan prekličeš članstvo in tako ti ne bodo čisto nič zaračunali!

Pa si poglejmo, kateri so triki, ki močno izboljšajo izkušnjo gledanja filmov in serij na Amazon Prime Video!

Filme in serije si lahko prenesete in jih gledate tudi, ko ste “offline”

Amazon Prime Video je to funkcijo dodal leta 2015. Idealna je za na primer dolga potovanja, vožnje in lete, ko nimate na voljo WiFi-ja. Poleg tega ne pozabite, da je določena vsebina na voljo za določeno državo in morda na vaši ciljni ali vmesni destinaciji ne bo omogočena za (brezplačen) ogled. Kliknite na gumb oziroma ikono za prenos in ko bo ta končan, vas bo aplikacija opozorila!

Omejitve pri prenešeni vsebini

Ne pozabite, da ima zgoraj opisana funkcija nekaj omejitev. Glede na Amazon je “čas, ko lahko brez težav gledate prenešen video, odvisen od posamezne serije oziroma filma”. Obvestila vam bodo dala vedeti, kako dolgo lahko vsebino hranite in jo gledate ter ali ste slučajno dosegli maksimalno količino prenešene vsebine za svoj račun.

Delite svoje članstvo v Amazon Prime

Kot član kluba Amazon Prime lahko svoj račun delite tudi z eno odraslo osebo in npr. štirimi najstniki oziroma otroci. Tako lahko delite tudi Amazon Video Prime, ki ga lahko druga oseba brez skrbi uporablja na večih napravah (Neflix npr. za to zahteva dodatno naročnino). Vse to si lahko nastavite v svojem uporabniškem računu, tam, kjer imate med drugim opisane tudi vse prednosti članstva v Amazon Prime!

Nastavite starševski nadzor

Ne želite, da bi vaši malčki gledali odrasle zlobce? Brez skrbi, za Amazon Prime Video lahko nastavite starševski nadzor, in sicer s petmestno kodo. Ta koda bo poleg tega, da bo preprečila gledanje določenih kategorij na Prime Videu, prav tako preprečila nenadzorovane nakupe. Pojdite v nastavitve na Amazon Videu, kliknite na starševski nadzor (“Parental Controls”) in nastavite PIN. “Scrolajte” dalje, da nastavite še kodo za nakupe in pa da izberete primernost vsebin za gledanje.

Poglejte bližje!

Ste vedeli, da si Amazon lasti tudi IMDb? No, zahvaljujoč temu, lahko vsi, ki gledamo serije in filme, dobimo neposredno v filmu informacije o igralcih, režiserjih, glasbi v filmu, na voljo pa so celo nekateri podatki o scenah. Če gledate Amazon Prime Video na vašem telefonu, se med predvajanjem dotaknite zaslona in že bi morali imeti podatke.

Prilagodite si podnapise

Podnapise si lahko tudi prilagodite po meri. Kliknite na ikono v zgornjem desnem kotu (oblaček s tremi črticami) in nato izberite Nastavitev podnapisov.

Izklopite samodejno predvajanje

S funkcijo “Naslednji del” lahko zelo hitro nadaljujete z ogledom serije. Da bi se malce brzdali (vemo, kako zasvojljiv je “binge watching”), lahko samodejno predvajanje tudi izklopite. V nastavitvah pojdite na Playback in si dajte Auto Play na Off.

Kaj je novega na Amazonu?

Če želite slediti vsem novostim, ki jih ponuja Amazon Prime Video, lahko sledite uradnemu profilu na Twitterju (@PrimeVideo) ali pa njihovi produkcijski “roki” (@AmazonStudios).

iphone-se2-2020-22 Iphone SE 2 2020: Je to iPhone za 99 % uporabnikov? shutterstock_1056771419 Amazon Prime Slovenija: največji shopping klub in digitalna knjižnica tudi v Sloveniji shutterstock_1501425782 Najboljše platforme za pretočne vsebine (Netflix, Amazon Prime Video, HBO Go, Apple TV+): kdo je vreden vašega denarja? amazonprimeday Kaj je Amazon Prime Day in kdaj je Amazon Prime Day 2020: tu je vse, kar moraš vedeti! · · · · ·