Add Armor Audi APR RS7
Utrip mesta · mobilno

Ob omembi blindiranega avtomobila boste največkrat pomislili na velikega SUV-ja, ki je že bolj podoben tanku kot pa avtomobilu – da bi malce prevetrili ponudbo, so se pri podjetju Add Armour odločili, da bodo trgu ponudili nekaj povsem drugačnega, zverino Audi APR RS7.

Po navedbah podjetja Add Armor, ki se ukvarja z izdelavo blindiranih avtomobilov, je Audi APR RS7 resnično nekaj posebnega – gre namreč za najhitrejši blindirani avtomobil na svetu, njegova največja hitrost pa znaša kar 323,2 km/h.
Pod njegovim pokrovom se namreč skriva predelani motor APR Plus Stage II – gre za 4,0-litrski V8, s 760 konjskimi močmi in kar 1085 njutonmetri navora. Za pospeševanje od 0 do 96 km/h potrebuje zgolj 2,9 sekunde.

Za zaščito avtomobila skrbi prepleteni polikarbonat, ki tehta 60 % manj, kot bi tehtalo balistično jeklo in je pri tem desetkrat močnejši – dodatno zaščito nudijo tudi balistična okna, ki so narejena iz večplastnega polikarbonata in balističnega stekla.

‘Oklepljeni’ Audi ponuja zaščito pred vsemi ročnimi pištolami, med katere lahko štejemo tudi mogočnega .44 Magnuma.

Če tovrstna zaščita ni dovolj, je na voljo še nekaj ‘igračk’ v stilu Jamesa Bonda – Add Armour je Audija opremil s soničnim audio topom, dimno zaveso, 360-stopinjsko nočno kamero, sistemom za prepoznavanje min in eksplozivnih teles, napravo za škropljenje poprovega spreja in kljukami vrat, ki so pod napetostjo in lahko stresejo nepridiprave med poskusom nasilnega odpiranja vrat.
In vse to stane 180.000 evrov. Je vredno?

Galerija: Add Armor Audi APR RS7

Add Armor Audi APR RS7Odpri galerijo
Za največje navdušence: 10+ najboljših grand tourerjev, ki so ulovili našo pozornost Za največje navdušence: 10+ najboljših grand tourerjev, ki so ulovili našo pozornost Bentley EXP 100 GT Bentley EXP 100 GT: To je prihodnost avtomobilizma, kot jo vidi Bentley XMERA Bionično kolo Xmera: električno kolo, na katerem ne bo več ‘zabušavanja’ Novi MINI SE Novi MINI Cooper SE: prvič le na elektriko ·