fbpx

Resnični pokazatelj ljubezni: 5 stvari, o katerih se pogovarjajo srečni pari

Začetna zaljubljenost varuje vajin odnos v prvih nekaj mesecih, ko pa začne v vajin balonček sreče prodirati stvarno življenje, morata to nalogo počasi prevzeti vidva – paziti morata na odnos, ga negovati in se veliko več posvečati drug drugemu. Eden izmed načinov, kako ohraniti dobro partnersko razmerje, je iskrena in odprta komunikacija. O katerih stvareh se pogovarjajo srečni pari?

Če se ne pogovarjata o stvareh, o katerih se pogovarjajo le srečni pari, to še ne pomeni, da nista srečna. Prav tako ne pomeni, da je vsak par, ki se pogovarja o temah, ki jih boste spoznali v nadaljevanju, nujno srečen. Je pa večja verjetnost, da se bosta v odnosu dobro počutila in zgradila ter vzdrževala medsebojno povezanost!

5 stvari, o katerih se pogovarjajo srečni pari:

o tem, da potrebujejo čas zase.

Postavljanje mej, tudi v intimnem romantičnem odnosu, je ključno za dobro počutje obeh partnerjev. Vsak potrebuje čas zase, tudi zaljubljenci. Včasih je to težko pojasniti ljubljeni osebi, saj gre velikokrat za neravnovesje med tem, kaj želi en partner in kaj drugi. Vseeno pa je na dolgi rok za srečno razmerje pomembno, da si vsak od vaju vzame čas zase, ko to potrebuje.

Vsak potrebuje čas zase.
Vsak potrebuje čas zase.

o tem, da potrebujejo več nežnosti.

Če potrebujete več nežnosti, je najbolje, da to neposredno poveste svojemu partnerju. Morda tudi vaša ljubljena oseba čuti enako, vendar se boji to izraziti. Morda bosta ugotovila, da potrebujeta različne količine nežnosti in se bosta pogovorila, kako doseči kompromis, ki ustreza obema.

o pomembnih stvareh, ki se ne tičejo razmerja.

Nekaterim parom se zgodi, da se v fazi zaljubljenosti popolnoma zaprejo v svoj rožnati oblaček in preveč zanemarijo ostale vidike življenja. Srečne razmerja so tista, kjer oba posameznika ohranita tudi svoje samostojno življenje. Ne odpovejta se svojim hobijem, aspiracijam in prijateljstvem zaradi osebe, ki jo ljubite.

Če se pogrešata, si to enostavno povejta.
Če se pogrešata, si to enostavno povejta.

…, da bi rada preživljala več časa skupaj.

Igranje igric, komu je manj ali več mar za drugega, je na dolgi rok obsojeno na propad. Na začetku še deluje, a kasneje postane utesnjujoče. Če še ne živita skupaj, a želita več časa preživeti skupaj, se o tem odkrito pogovorita in naredita kompromis.

…, da občasno čutita ljubosumje.

Ljubosumje je normalno čustvo, ki ga doživi marsikatera oseba v okviru svoje romantične zveze. To čustvo je izjemno boleče, zaradi česar se pogosto začnemo vesti škodljivo sebi in/ali zvezi. Če se počutiš ljubosumno, povej to svojemu partnerju/partnerki. Pazi, da ne nastopiš obtoževalno, še posebej, če nimaš nobenega objektivnega razloga za ljubosumje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!