fbpx

5 stvari, ki jih moraš NEHATI romantizirati … in boš živel BOLJE

5 stvari, ki jih moraš NEHATI romantizirati ... in boš živel BOLJE

Filmi, knjige, revije in drugi mediji nam na vsakem vogalu prodajajo romantične zgodbe, ki jim vztrajno nasedamo in hrepenimo po njih. Stvarnost pa je POVSEM drugačna. V tistem trenutku, ko nehaš romatizirati določene stvari, boš lahko začel/-a živeti BOLJE. Si tega resnično želiš?

Zlobnih fantov ženska ljubezen nikoli ne bo spremenila v dobre ljudi, najti ljubezen ne pomeni, da se bodo uredile vse vaše težave in lepota ni vse, kar šteje. To je le nekaj stvari, ki jih moraš nehati romantizirati … in boš lahko živel boljše življenje.

Takšne spremembe mišljenje in razsvetljenja nihče ni doživel čez noč … , a prvi korak k osvoboditvi je zavedanje, kolikšen je prepad med idejami, ki jih dobiš iz filmov, revij, knjig, medijev na eni strani in realnostjo na drugi.

5 stvari, ki jih moraš NEHATI romantizirati … in boš živel BOLJE:

1. Ideja o neizpolnjeni ljubezni

Mediji (vseh oblik) vedo, da se mit neizpolnjene ljubezni prodaja veliko bolje kot ljubezen s srečnim koncem. Če se dan za dnem, mesec za mesecem in več let zapored hraniš s takšnimi vsebinami, to idejo potemtakem ponotranjiš.

In slepo začneš verjeti, da je neizpolnjena ljubezen nekaj romantičnega in je nenehna bolečina nekaj, kar pač pride za ceno ljubezni. Stvarnost pa je drugačna! Nesrečna ljubezen je “normalen” del življenja in vsakega človeka vsaj enkrat doleti. Ravno zaradi tega je nima smisla poveličevatiali v njej vztrajati!

Poveličevanje nedosegljive ljubezni je sizifovo delo.
Poveličevanje nedosegljive ljubezni je sizifovo delo.

2. Slavljenje sociopatije in psihopatije

Filmi s pridom uporabljajo sociopatske in psihopatske like, ki jih nato prelevijo v neskončno šarmantne in privlačne osebnosti. Primerov je nešteto – od Cumberbatcha iz serije Sherlock, Mikkelsena v seriji Hanibal do Gyllenhaala v filmu Nightcrawler.

V resničnem življenju so sociopati in psihopati pogosto nevarni posamezniki, ki imajo nešteto težav … in škodujejo posameznikom.

3. Ideja o osamljenosti

Osamljenost je v medijih pogosto romantizirana – izolirane osebnosti so posebne, nihče jih ne razume in zato so nekoliko vzvišeni nad preostalimi ljudmi. V filmih in knjigah pogosto srečajo drugo posebno in osamljeno osebo in vse se “postavi na pravo mesto”.

V resničnem življenju je osamljenost lahko resna težava, ki je povezana z neštetimi psihološkimi in zdravstvenimi težavami.

Osamljenost je v resnici resen problem, ki povzroča zdravstvene težave.
Osamljenost je v resnici resen problem, ki povzroča zdravstvene težave.

4. Ideja o zlobnih fantih, ki se spremenijo

Arhetipska zgodba o zlobnem fantu, ki se s pomočjo neskončne predanosti in nepredstavljivo čiste ljubezni spremeni v dobrega princa, seže že daleč v zgodovino – pojavi se v otroških pravljicah, skoraj vsaki “plaža literaturi”in celo kakovostnejših klasičnih umetniških delih.

Resnica je takšna, da se v resničnem življenju slabi in škodljivi ljudje, ki nadzirajo in omejujejo svobodo drugih, ne spremenijo ZARES zaradi ljubezni. Na kakšen način je v popularnih filmih predstavljen arhetip zloveščega fanta, ki ga reši ljubezen dekleta in zakaj je to škodljivo, si lahko ogledate v videu spodaj!

5. Ideja o psiholoških težavah

Poleg filmov in knjig psihološke težave romantizirajo tudi razne družbene platforme – biti depresiven ali imeti motnjo hranjenja ni romantično, a v naši druži je pogosto predstavljeno kot “KUL”. Prav tako ni nič lepega na tem, da se določeni ljudje pretvarjajo, da imajo psihološke težave, da bi dosegli nekatere skrivne namene.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!