Prostorno stanovanje v Amsterdamu
Utrip mesta · destinacija

Tokrat smo prečesali strani Airbnb.com, ki ponuja unikatne nočitve pri domačinih, in sestavili seznam top 10 stilsko dovršenih stanovanj po Evropskih prestolnicah, ki so polna karakterja in oblikujejo edinstveno izkušnjo bivanja v teh krajih.

1. 3-nadstropno stanovanje v Parizu

Z 125 kvadratnimi metri, tremi nadstropji, dovršenim stilom in lokacijo v osrčju Pariza, je to stanovanje prava oaza, ki bo zagotovo pričarala domačnost. Ne manjka niti domiselnega dekorja in umetnosti, ki bo pri srcu vsem modnim navdušencem.

2. Dupleks z bazenom v Barceloni

Na strehi stanovanjskega kompleksa se lahko potopimo v privatni bazen s čudovitim pogledom na mesto, med tem ko je samo stanovanje ovito v belino in kontrastne sive elemente.

3. Hipsterski flet v centru Berlina

Prav nič čudnega ni, da je Berlin poznan kot histersko mesto, o čemer priča tudi to stanovanje z odprtim tlorisom in polno starinskimi predmeti. Je kot časovna kapsula, ki zagotovo ponudi edinstveno doživetje bivanja v mestu polnem mračne zgodovine.

4. Prostorno stanovanje v Amsterdamu

Igro starega in novega lahko najdemo tudi v prostornem stanovanju v osrčju Amsterdama. Njegova posebnost so barviti kosi pohištva, ki dajo belemu prostoru poseben čar ter starinski elementi, ki v stanovanje vnesejo nekaj karakterja.

5. Črno-bela idila sredi Kopenhagna

Bolj ko gremo na sever, bolj so stanovanjski prostori dovršeni. V Kopenhagnu nas je navdušilo črno-belo stanovanje, ki deluje zelo zračno, svetlo in moderno. Brez težav bi se tu počutili kot doma.

6. Orientalsko stanovanje v Istanbulu

Na Evropski strani mesta je 3-sobno stanovanje, ki čudovito združuje orientalske elemente z modeno notranjo opremo. Harmonije je dosežena z uporabo naravnih materialov ter vzorcev, ki jih lahko najdemo v Turški kulturni dediščini.

PREBERITE ŠE: Airbnb – turistom v Ljubljani na voljo novo oblikovalsko stanovanje v Situli

7. Starinarnica sredi Milana

Če bi se med potovanjem radi preselili tudi v čas, ne le na drugo lokacijo, potem je to starinsko stanovanje v središču Milana prava izbira. Polno je pohištva in predmetov, ki nedvomno skrivajo zanimive zgodbe svojih lastnikov.

8. Popotniški flet na Dunaju

Stanovanje je gotovo last velikega ljubitelja letenja, saj je opremljeno v stilu letal in vsega kar je z njimi povezano. Polno je starih potovalnih kovčkov, predmetov, ki jih najdemo na letalih in letališčih, spominskih kartic, najdemo pa celo stevardesino uniformo in vrata iz pravega letala.

9. Mansarda v Pragi

Podstrešno stanovanje v centru Prage je prava harmonija tradicije in modernega dizajna. Prevladujeta temen in svetel les, ki pa se odlično obneseta na beli podlagi. Prostor čudovito zajame bistvo tega mesta, hkrati pa ponuja obilo kotičkov za relaksacijo.

10. Babičina hiša v Stockholmu

Skandinavci so gotovo eni najboljših notranjih opremljevalcev, kar potrjuje tudi to stanovanje po vzoru babičine hiše. Starinsko a hkrati moderno, združuje nezdružljivo in s tem ustvarja prav posebno atmosfero domačnosti in estetike.

Čokoladni atelje Dobnik Kam po najboljšo čokolado v Evropi? Amazon leta 1975 in 2008 ‘’Mind the Earth’’ – razstava, posvečena spreminjanju površine našega planeta #Google earth Postaja Stadion, Stockholm, Švedska Najlepše postaje podzemnih železnic po svetu BASE jumping 10 neodgovornih dejanj na popotovanju, ki jih raje storimo preden se ustalimo · · · · ·