Alpina B7
Utrip mesta · mobilno

Prenovljena admiralska limuzina BMW 7 se je predstavila pred kratkim, pri Alpini pa so zdaj že predstavili njihov pogled na aktualno sedmico. Z Alpino B7 je prestižna limuzina postala še boljša in še kako mamljiva.

Medtem ko so še vedno aktualni pogovori, ali ima nova sedmica prevelike ledvičke ali ne, se pri Alpini niso dali motiti in so suvereno predstavili Alpina B7, nadgradnjo sedmice, kot so si jo samo zamislili. Le to jim je uspelo tako dobro, da ob ogledu fotografiji niti ne pomislimo na velikost ledvičk.

Pod dolgim pokrovom motorja se skriva 4,4-litrski V 8-valjnik z mogočnimi 600 konjskimi močmi in kar 800 njutonmetri navora. Moči je dovolj, da se 2.202 kilograma težka limuzina, od 0 do 100 km/h požene v zgolj 3,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost pri 330 km/h. V primerjavi s predhodnim modelom je hitrejša in doseže višjo končno hitrost. Pri hitrosti nad 225 km/h, se avtomobil zniža za 1,5 centimetra, kar zmanjša center težišča in s tem omogoči zanesljivejše krmiljenje. V kolikor pa naletite na višji ribnik ali nepravilno narejenega ležečega policaja, lahko s pomočjo zračnega vzmetenja privzdignete podvozje Alpine B7 za 2 centimetra in se tako izognite praskam na dnu vaše Alpine.

Najnovejša Alpina B7 se vozi na zdaj že legendarnih Alpina Classic platiščih, v velikosti 20-palcev. Po želji si lahko omislite tudi takšne v velikosti 21-palcev, ki so narejene iz visoko odpornega aluminija in so 20% lažja od običajnih platišč enake velikosti. V notranjosti so izboljšali udobje z nižjo ravnjo hrupa, zahvala pa gre debelejšim steklom in dodatni zvočni izolaciji. Alpina B7 je izvrsten primer, kako lahko že tako dober avtomobil, še izboljšamo.

Galerija slik: Alpina B7

Alpina B7Odpri galerijo

Gocycle GX Gocycle GX: električno kolo, ki ga je mogoče zložiti v manj kot 10 sekundah Ford Focus_Spoznajte Slovenski avto leta 2019 - foto splet (2) Ford Focus: Spoznajte Slovenski avto leta 2019 Wald Suzuki Jimny Black Bison Edition Wald Suzuki Jimny Black Bison Edition: temna stran Suzuki Jimnya Wally 48 Wallytender Wally 48 Wallytender: popolni ‘cruiser’ za čez vikend · ·