20141014145917-74 2
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pametno ročno uro Apple Watch zdaj do potankosti spoznal že cel svet, a nima je še nihče, čeprav se je pred časom pojavil ponaredek na eBayu, kar je marsikoga zmedlo. Kako tudi ne, ko pa se vse od predstavitve septembra lani veselo opleta z datumi izida. Tim Cook je temu naredil konec, ko je nedavno sporočil, da gre Apple Watch v prodajo aprila 2015.

Pametno ročno uro Apple Watch bodo prvi kupci dočakali že aprila 2015 in čeprav nekateri že nestrpno odštevajo dneve, jih zna razočarati podatek, da naj bi imela ura ob aktivni rabi, kar v prevodu pomeni, da uro uporabljate, vsega 2,5 ure avtonomije delovanja, pri mešani 8 (u)porabi pa največ 19 ur. Glavna krivca za tako slabo ”kondicijo” naj bi bila zaslon Retina in procesor A5. Če je to res, bo pokazal čas.

PREBERITE ŠE: Je Apple Watch razočaranje?

Sicer pa Apple tudi pri pametni uri Apple Watch nič ne prepušča naključju. Ker gre za nekoliko drugače artikel v njihovem pametnem asortimentu, bodo v svojih trgovinah zaposlili oziroma doizobrazili obstoječe prodajalce o modi in izdelkih za petičneže, da bodo lahko bolj strokovno svetovali katera različica kupcu najbolj ustreza. Paleta ponudbe bo namreč precej široka (različne barve in materiali).


leaf_broochi Bellabeat Leaf: pametni nakit za reproduktivno zdravje žensk mouse-box-computer Mouse-Box: računalnik in računalniška miška v enem 3hdst987 Microsoft: očala HoloLens spreminjajo naš pogled na svet fstoppers-parrot-teleprompter-kickstarter1 The Parrot – ”trotl” boben, ki uporablja pametni telefon in DSLR fotoaparat · · ·