JFK ima terminal za živali
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · destinacija

Znamenito letališče JFK v New Yorku je bogatejše za luksuzni terminal za živali. Gre za prvi tovrstni terminal na svetu. Razteza se na 178 tisočih kvadratnih metrih površine, pogoltnil pa je 65 milijonov ameriških dolarjev.

Newyorško letališče JFK (John F. Kennedy International Airport) ima novo pridobitev – terminal za živali, ki se imenuje ARK, omogočal pa bo prehod vsem vrstam živali od psov in mačk do konjev, piščančkov in eksotičnih primerkov. Terminal bo odprt 24 ur na dan in bo nudil veterinarsko oskrbo, poseben del, imenovan The Ark Pet Oasis, pa bo rezerviran za čipiranje in morebitno karanteno. Ker je potovanje za živali lahko precej bolj stresno kot za ljudi, terminal ponuja tudi nego zanje, in sicer vse od masaže pa do striženja. Terminal so kot prvi preizkusili psi pasme koker španjel, ki so potovali v Veliko Britanijo.

PREBERITE ŠE: Krava, ki se pusti jahati in skače čez ovire

Vsi, ki ste že kdaj leteli s hišnim ljubljenčkom, veste, da je postopek običajno zapleten, predvsem pa naporen. Za vas, še bolj pa za živali. Cilj 65 milijonov dolarjev vredne naložbe je, da se ustvari čim bolj varen in učinkovit sistem z osebjem, usposobljenim za ravnanje z živalmi. Prenočitev za manjše živali stane 125 dolarjev, kar 10 tisoč dolarjev pa boste morali odšteti za oskrbo konja.

Ob tem je treba dodati, da imajo nekatere sobe protimikrobne stene in poseben filtrirni sistem za zrak. Letališče JFK pričakuje da bo letno skozi terminal ARK potovalo okoli 70 tisoč živali, od tega pet tisoč konj in 10 tisoč hišnih ljubljenčkov, kot so psi, mačke in ptiči.

Galerija – terminal za živali ARK na letališču JFK:

Terminal za živali ARKOdpri galerijo

Lego kocke Uganete, koliko različnih kombinacij ponuja šest kock Lego? Playboy vrača goloto na prvo stran V Playboy se vrača golota – nagice bodo ponovno krasile naslovnice Logoji Logoji – znani logotipi kot emotikoni Nike – Equality Nike z zvezdniškim oglasom, ki promovira enakost in bi ga moral videti vsak · · · · · · ·