Aston Martin Brough Superior AMB 001
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin Valkyrie je zagotovo eden izmed najvznemirljivejših avtomobilov, ki nosijo krilati emblem. Zdaj bo mogoče, prvič v zgodovini, videti enak emblem tudi na motornem kolesu. Aston Martin in Brough Superior sta združila moči in ustvarila dih jemajoče motorno kolo AMB 001.

Aston Martin Brough Superior AMB 001 bo narejen v zgolj 100 primerkih, našli pa ga bomo le na dirkališčih, saj ni namenjen cestni uporabi. Pooseblja filozofijo Aston Martina, ki smo jo že lahko srečali pri hiperavtomobilu Valkyrie. Ta temelji na doseganju najboljše zmogljivosti in se ob tem ne ozira na stroške. AMB 001 naj bi postalo eno izmed najmočnejših motornih koles na svetu, njegov turbinsko podprti motor pa naj bi proizvedel 180 konjskih moči. Zaradi uporabe karbonskih vlaken bo motorno kolo tehtalo zgolj 181 kilogramov, s tem pa bomo dobili resnično eksplozivnega dvokolesnega Aston Martina.

Tudi v dizajnu je mogoče opaziti oblikovne elemente, ki si jih AMB 001 deli z že omenjenim hiperavtomobilom. Eden izmed teh elementov je srebrna črta, ki se razteza čez sredino posode za gorivo in obenem služi kot digitalni prikazovalnik podatkov. Prav vsak del motornega kolesa je bil narejen na novo, z uporabo karbonskih vlaken ali pa z oblikovanjem lahkih kovin kot je titan. Aston Martin Brough Superior AMB 001 bo na voljo že v prihodnjem letu, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 108.000 evrov.

Galerija: Aston Martin Brough Superior AMB 001

Aston Martin Brough Superior AMB 001Odpri galerijo
2020 Mustang Shelby GT500 Ford Mustang Shelby GT 500: najmočnejši Mustang vseh časov Audi A1 Citycarver Audi A1 Citycarver Fisker Ocean Fisker Ocean: električni SUV, ki bo na novo definiral ta avtomobilski razred cover-ford-ranger Edinstveni modeli Ford Ranger za avanturistično življenje · ·