Aston Martin Thunderbolt Vanquish bo na voljo samo za izbrance.
Utrip mesta · mobilno

Superšportnik Aston Martin Thunderbolt Vanquish ne prihaja iz razvojnega oddelka Aston Martina. Gre za neuradni koncept, osnovan na modelu Vanquish, kot si ga je zamislil nekdanji oblikovalec pri tem angleškem proizvajalcu avtomobilov, Henrik Fisker, sicer ustanovitelj Fisker Automotiva, izdelovalca električnih avtomobilov s podaljšanim dosegom.

Aston Martin Thunderbolt Vanquish je vizualno precej drugačen od modela Vanquish iz katerega črpa navdih, saj je “podpis'” Henrika Fiskerja videti že na daleč. Ni ga samo približal tlom še za dodatnih 15 milimetrov nad katerimi se drži z 21-palčnimi kolesi in kar morda na prvi moment sploh ni opazno. Kar pa ne moremo spregledati so drugi posegi v zunanji izgled, ki je v veliki meri iz ogljičnih vlaken (karbona)- večja maska, manj nagnjena strešna linija, spojler na prtljažniku, trikotni vstopniki za zrak in LED luči na zadku.

In če pogledamo še v notranjost je tam sveži 11,6-palčni HD ukrivljen Panasonicov zaslon (s praktično ničnim odsevom) in unikatno Natuzzijevo usnje.

PREBERITE ŠE: Aston Martin DBX: Vizija britanske prihodnosti razreda GT

Kot češnja na vrh torte sta držali za buteljki na zadnjih sedežih. To in vse ostale priboljške avtomobila pa bo lahko okusilo le nekaj srečnežev, saj bo Galpin Aston Martin, s katerim je Henrik Fisker sodeloval pri nastajanju te študije, izdelal le peščico primerkov.

Aston Martin Thunderbolt Vanquish bo na voljo samo za izbrance.Odpri galerijo
cover Filmografija motorjev ali sprehod skozi filmsko zgodovino motorjev Hondin IndyCar Odbiti karoseriji za dirkalnike serije IndyCar, ameriške različice formule 1 Vsi dirkači za sezono 2015. Sezona formule 1 2015 – dirkači, ekipe in ostale novosti v F1 Subaru Levorg Subaru levrog – Subaru kmalu po nove evropske kupce