fbpx

Iz katerih sestavin so pripravljene tradicionalne jedi posameznih držav?

Mehiška kuhinja

Iz katerih sestavin so pripravljene tradicionalne jedi posameznih držav se je vprašala grafična oblikovalka Christine Røde in svoje odgovore v obliki fotografij zapakirala pod ime ''What Food Looks Like''. Na kupu je zbrala vse tiste sestavine, ki najpogosteje tako ali drugače končajo na krožniku neke države in jih lično razporejene fotografirala v ''Adamovem kostumu'', torej še neobdelane.

Katere so tiste sestavine, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the ArtsWhat Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako bogatega okusa.

PREBERITE ŠE: Najbolj znane vrste kruha na svetu

Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.

Dodatne Informacije

Več o avtorici:
christinerode.com

Več o projektu:
whatfoodlookslike.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.