cover-Astroland Ares Station
Utrip mesta · destinacija

Želite izkusiti življenje na Marsu? Ni vam treba postati astronaut in oditi na rdeč planet ampak le v Španijo.

Raziskovanje vesolja in prve kolonije na tujih planetih so zaenkrat le znanstvena fantastika, verjetnost pa je, da bomo v prihodnih letih videli prve posadke na Marsu. Čeprav ta ideja še vedno ni resničnost, pa si lahko privoščite podobno izkušnjo kot bi jo imeli na Marsu kar tukaj na zemlji. Španska agencija Astrolad vam zagotovlja, da boste na prvo kolonizacijo rdečega planeta karseda pripravljeni, saj ponujajo trening preživetja in simulacijo misij s katerimi bi se kot član posadke morali soočiti.

Gre za program usposabljanja, ki je prilagojen realističnemu stanju rdečega planeta. Kot udeleženec boste sodelovali najprej v virtualnih tečajih, nato pa se boste odpravili na simulacijo pod zemljo. Svoj čas boste namenili gradnji in razvoju impovizirane kolonije v posebej pripravljeni jami, ki naj bi najbližje predstavljala razmire oziroma na Marsu. Spopadati se morate s kuhanjem, kmetovanjem, vadbo, tehnologijo, znanostjo in številnimi drugimi obveznosti, ki jih bodo imeli astronauti v prihodnjih vesoljskih misijah.


shutterstock_1073972648 Lonely Planet: to so najboljše destinacije za potovanja v letu 2020 1920x1080_new-1 Od leta 2020 bodo lahko turisti spali v Versajski palači shutterstock_363437531 Krompirjeve počitnice 2019: 5 destinacij za vse, ki greste na dopust v zadnjem trenutku Hotel Rose Bled Hotel Bled Rose: nov hotel na Bledu, ki nudi petzvezdnična doživetja ·