Audi A4
Utrip mesta · mobilno

Primerjava prenovljenega Audija A4 z njegovim predhodnikom in opazovanje razlik med njima je skoraj nekaj takega, kot iskanje igle v kupu sena. Audi A4 je vsekakor pomlajen in nadgrajen, z vidika dizajna pa so spremembe skorajda neopazne.

A spremembe so vendarle tu. Prenove sta bila deležna tako limuzinski Audi A4 kot tudi Audi A4 Avant oziroma karavan. Vizualno imata spremenjen prednji odbijač, z Audijevo tipično šestkotno masko, imitacijo aluminijastih vstavkov in odprtine v obliki satovja za bolj športni videz. Odprtine v odbijaču usmerjajo zrak proti kolesom, s tem pa se za malenkost poveča aerodinamika. Spremembe so tudi na zadnjem odbijaču, kjer manjše in okrogle zaključke izpušnih cevi zamenjujeta trapezoidna zaključka izpušne cevi. Med njim je spremenjeni difuzor, ki je manjši kot pri predhodniku.

Novost pri Audiju A4 je dizajn prednje maske. Ta bo odvisna od tega, kakšnega A4 in s kakšno opremo si boste naročili. Če se odločite za zunanji paket opreme S Line, bo maska dajala dinamičen 3D-učinek. Na voljo je osvežena paleta platišč v velikosti od 16 do 19 palcev. Še ena novost je predstavitev paketa opreme S Line Competition. Vsebuje modro barvo Turbo Blue, Avant pa dobi zadnji spojler, ki spominja na tistega na modelih Audi RS. Tu je še nekaj vstavkov v zunanjosti v srebrni barvi, rdeče obarvane zavorne čeljusti, LED-žarometi, športno podvozje in 19-palčna platišča Audi Sport.

Audi A4 s paketom S Line Competition ima nekaj sprememb tudi v notranjosti. Ima trikraki volanski obroč, delno usnjene črne športne sedeže in vstavke iz karbona kot pri različici RS. Športne sedeže si bo mogoče omisliti še v magma rdeči ali kateri drugi barvi. Na nemškem trgu bo Audi A4 na voljo od tretje četrtine letošnjega leta dalje.

Galerija slik: Audi A4

Audi A4Odpri galerijo
180626-boeing-hypersonic-dk-1331_4061d4979fa1c835a5ca4d76ed2f4c6f Boeing Hypersonic Vehicle Concept: iz New Yorka v London v dveh urah Car Spotting Car Spotting Porsche GT3: avtomobil iz kock Lego na varšavskih ulicah Pripravite se na noro vožnjo! Prvi taksi na svetu, ki ga plačaš s petjem, vozi na Finskem ezgif.com-webp-to-jpg Seakart 335: dvoživka za zabavo na morskih valovih · · · ·