RS Q8
Utrip mesta · mobilno

Audi Sport ne zapravlja nobenega časa, saj je le nekaj mesecev po predstavitvi SQ8 zdaj z velikimi salvami predstavil RS Q8. Slednji je že okronan za najhitrejši SUV saj je v Nürburgringu s časom 7:42.25 postavil nov svojevrsten rekord. Torej gre za najzmogljivejši model serije Q in tretji SUV RS, ki bo predstavljen letos po RS Q3 in RS Q3 Sportback.

Tako kot nedavno predstavljeni RS6 Avant in RS7 Sportback tudi RS Q8 uporablja 4,0-litrski V8 bencinski motor z blagim hibridnim sistemom in tako razvije 592 konjskih moči (441 kilovatov) in 800 Newtonmetrov navora. Osemvaljnik omogoča velikemu SUV-ju, da iz mirovanja v le 3,8 sekunde pospeši do 100 km / h, zaradi česar je le dve desetinki sekunde počasnejši od mogočnega Lamborghinija Urusa. V pospeševanju, ki traja od 0 do 200 km/h le 13,7 sekunde – pa je le malček počasnejši – rabi namreč 0,9s več kot Urus, medtem ko je najvišja hitrost – omejena z elektronskim upravljanjem in pri obeh enaka – 305 km / h.

Potrebno je priznati, da je novi Q8 s svojo coupeju podobno strešno linijo eden izmed privlačnejših SUV-jev. Toda RS različica je z velikanskimi vhodi zraka spredaj in s pari ovalnih odprtin za izpušne cevi, ki so rezervirani le za RS linijo izpade enostavno božansko in ravno prav agresivno. Novi RS je postavljen na kar 22-palčnih platiščih, na katere so nadete največje pnevmatike v zgodovini audija s premerom kar 295/40. Na predstavitvenih slikah pa je Audi Q8 RS obut v 23-palčna platišča.

Audi RS Q8 bo naprodaj v evropskih državah od prvega četrtletja leta 2020, cena na domačem trgu v Nemčiji pa bo znašala – oziroma se začela pri 127.000 EUR.

Galerija slik: RS Q8

RS Q8 Odpri galerijo

Audi RS Q8 Audi RS Q8: najhitrejši in najmočnejši Audijev SUV cover-mazda6 To so najboljši družinski karavani – avtomobili (2019) Volkswagen ID. Space Vizzion Concept Volkswagen ID. Space Vizzion Concept: koncept, ki napoveduje električni ljudski avtomobil Mercedes-Maybach GLS 600 Mercedes-Maybach GLS 600: po vsej verjetnosti najbolj luksuzni SUV na svetu · ·