cover
Kulturni izbor · glasba

5 boljših BBC Live Lounge priredb zadnjih mesecev že stokrat slišanih in ”zlajnanih” pesmi, ki bodo za vaša ušesa tako prijetna osvežitev, kot je hiter skok v morje po cvrenju na plaži (priznajmo si, v teh dneh smo v glavi vsi že v kopalkah…).

BBC Live Lounge je projekt britanskih radijskih postaj BBC Radio 1 in BBC Radio 1Xtra z začetki v letu 2006, pri katerem znani glasbeniki v sproščenem vzdušju BBC-jevega studia odpojejo svoje pesmi ali pa pesmi drugih glasbenikov v akustični izvedbi. Coverji, ki so včasih bolj, drugič spet malo manj posrečeni, so na YouTubu zbrani na naslednji playlisti BBC Live Lounge. Spodaj pa preposlušajte izbor nekaterih najboljših priredb zadnjih nekaj mesecev.

1. Miley Cyrus – Summertime Sadness

Ni poletja brez melanholičnega Summertime Sadness Lane Del Ray, ki nas v izvedbi Miley Cyrus navduši zaradi dveh razlogov. Prvi je ta, da nas Miley preseneti z resnično občudovanja vrednim vokalom, ki v primerjavi z Laninim zveni precej bolj samozavestno in čutno. Drugi pa je ta, da Miley komad odpoje oblečena v črn puli, kar je v primerjavi z njeno običajno opravo, ki več razkrije kot pokrije, prav tako presenetljivo dejstvo.

2. Foxes – Happy

Happy Pharrella Williamsa je verjetno ena izmed tistih pesmi, ki ima na YouTubu največ priredb. Simpatična Britanka Foxes jo je združila s pesmijo Teardrops skupine Massive Attack in s to izvedbo prepričala tudi samega Pharella. Celo tako zelo, da je pred nekaj dnevi zaokrožila novica, da jo je ta povabil na svojo turnejo. Tako bo pevka s pravim imenom Louisa Rose Allen ogrevala občinstvo na kar 25 koncertih Pharrellove evropske turneje, najbližje nam pa se bosta ustavila 18. septembra na Dunaju in 20. septembra v Milanu.

PREBERITE ŠE: Glasbene novosti tedna #25

3. London Grammar – Wrecking Ball

Miley Cyrus je vsekakor ena izmed najbolj izvajanih glasbenic v BBC-jevi ”dnevni sobi”. Poleg London Grammar so Wrecking Ball tam odpele tudi Haim, Bastille pa so po svoje priredili We Can’t Stop. Wrecking Ball v izvedbi mladega britanskega tria London Grammar, ki vztrajno dobiva vse več oboževalcev, zveni zaradi globokega glasu pevke Hannah Reid popolnoma drugače, katera izvedba se vas bolj dotakne, pa presodite sami.

4. Little Mix – Holy Grail/Counting Stars/Smells Like Teen Spirit

Se vam zdi mogoče v eno pesem združiti Jay Z-ija, One Republic in Nirvano? Na prvi pogled nemogoče so dosegle Little Mix in ustvarile mešanico, ki se vam bo nehote pela v glavi. Upamo, da se Kurt ne obrača v grobu.

5. Clean Bandit – Royals

Clean Bandit, ki so zasloveli s komadom Rather Be, so pesem pevke Lorde popolnoma preobrazili. Naj vas mirna violina na začetku ne preslepi, saj vas bo ta hitrejša elektronska izvedba Royals gotovo napolnila z energijo.

cover-ok-go Glasbena sladica: Nenavaden video spot skupine OK Go “The Writing’s On the Wall” cover Pet Shop Boys bodo odprli festival Exit ultra_europe_split-20_foto_Marko_Delbello_Ocepek Nagradna igra: Gremo na Ultra Festival v Splitu! mika-000655-copy Glasbene novosti tedna #25