Bentley Continental GT Convertible
Utrip mesta · mobilno

Najnovejši Bentley Continental GT se je predstavil leta 2017 na avtosalonu v Frankfurtu. In čeprav ga je po prodajnih številkah Bentayga že davno prehitela, ostaja Continental GT Bentleyev ponos v segmentu ‘grand tour’ luksuznih avtomobilov. Zdaj je napočil čas še za različico z odprto streho.

Bentley Continental GT Convertible ponuja vse tisto, kar ponuja njegov kupe brat dvojček. Z eno poglavitno razliko, seveda. Trdno kovinsko streho je namreč zamenjala platnena mehka streha, ki se zapre ali odpre v zgolj 19 sekundah, to pa lahko počne vse do hitrosti 48 km/h. Bentley je tokrat prvič na voljo ponudil streho, narejeno iz tvida, da se bodo lahko suknjiči gospodov ujemali z avtomobilom, ki ga vozijo. Glasnost v kabini se je zmanjšala za 3 decibele, kar pomeni, da je najnovejša generacija kabrioleta enako tiha kot prejšnja generacija kupeja. Malce je nižja tudi teža, a še vseeno tehta krepkih 2.414 kilogramov. Kupe v tem primeru tehta ‘le’ 2.244 kilogramov.

Tako kot kupe ima tudi kabriolet 6-litrski W 12-valjni motor s 626 konjskimi močmi, ki je povezan prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko. Najvišja hitrost znaša osupljivih 333 km/h. Navdušenci nad luksuzom se ne bodo pritoževali nad 12,3-palčnim zaslonom, ki ga lahko pospravimo s pritiskom na gumb. Notranjost je polna kakovostnega usnja in lesnih oblog, ki se razprostirajo čez celotno armaturno ploščo. Ko k temu dodamo še vrhunski zvočni sistem Naim z 18 zvočniki in kar 2.200 vatov moči ter udobne sedeže, ki so elektronsko nastavljivi v kar 20 smereh, si že lahko predstavljamo, o kakšni stopnji luksuza govorimo.

Znamka Bentley je vsekakor sinonim za luksuz in prestiž, Continental GT Convertible pa to še kako potrjuje. V primerjavi s kupejem ponuja svobodo odprte strehe in doda še malce več užitka in glamurja v elegantni vožnji.

Galerija slik: Bentley Continental GT Convertible

Bentley Continental GT ConvertibleOdpri galerijo

Mercedes-Benz GLE Novi Mercedes-Benz GLE: v živo je še bolj prepričljiv BigRep NERA BigRep NERA: prvo 3D-tiskano električno motorno kolo na svetu Range Rover Evoque Land Rover Ranger Rover Evoque: ‘baby’ Velar se predstavi Lamborghini SC18 Lamborghini SC18: unikaten izdelek izpod rok oddelka Squadra Corse · · · · ·